Komentara: 0
Pregleda: 208

Ivanišević: "Novi rast dolazaka i noćenja turista u Vojvodini"

04.09.2024. u 21:12h
Prema najnovijim podacima, odnosno kretanjima makroekonomskih indikatora u Vojvodini, a kao rezultat aktivne politike ulaganja u oblast turizma koju sprovodi Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam,zabeležen je novi porast broja turista.
Ivanišević: "Novi rast dolazaka i noćenja turista u Vojvodini"

U periodu od januara do jula 2024. godine, na teritoriji Vojvodine, zabeležen je značajan rast broja porast broja dolazaka turista od 6,6 odsto, i rast broja noćenja od čak 5,2 odsto, u odnosu na isti period u prošloj, veoma uspešnoj, godini, što pokrajinu nesumnjivo čini brzorastućom regijom u ovoj oblasti.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, ističe da su ovi podaci veoma važni i odražavaju zajedništvo i sinhronizovanost u programima podrške na republičkom i pokrajinskom nivou, te odražavaju napredak u sektoru turizma i ugostiteljstva, doprinoseći ukupnom ekonomskom rastu regiona.

Ivanišević: "Novi rast dolazaka i noćenja turista u Vojvodini"Prema njegovim rečima, a na osnovu novih pokazatelja, Vojvodinu u periodu januar – jul 2024. godine posetilo ukupno 411.693 turista, tačnije čak 16 odsto ukupnih dolazaka na nivou cele države, od čega su polovinu dolazaka činili dolasci domaćih turista, a polovinu strani državljani.

- Možemo se pohvaliti činjenicom da je ukupan broj registrovanih noćenja turista u Vojvodini od početka godine, uključujući i najnovije parametre iz jula meseca, iznosio 1.139.033 ili 15,5 ukupnih noćenja turista zabeleženih u Republici Srbiji, u istom periodu, što jeste povećanje od 5,2 odsto.  Od ukupnog broja noćenja u Vojvodini, pokazatelji su skoro ujednačeni, s tim što blagu prednost nose strani turisti, tačnije 53 odsto, dok su domaći turisti ostvarili 47 odsto, što svakako pokazuje da ne jenjava interesovanje naših ljudi za domaće destinacije, prevashodno za Vojvodinu kao posebnu turističku regiju - rekao je Ivanišević.

Ivanišević: "Novi rast dolazaka i noćenja turista u Vojvodini"

Sekretar je dodao da su i podaci i na međugodišnjem nivou veoma ohrabrujući i stimulativni, s obzirom da je broj noćenja domaćih turista u Vojvodini povećan je za 0,8 odsto, a broj noćenja stranih turista za 9,5 odsto.

Aktivnom politikom ulaganja u oblast turizma i ugostiteljstva, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam je preko svojih programskih mera u kontinuitetu ulagao i nastavlja da ulaže u oblast turizma i ugostiteljstva, što je rezultiralo značajnim rastom broja turista i noćenja i u 2024. godini, na teritoriji AP Vojvodine. Ovi rezultati doprinose ukupnom ekonomskom rastu Pokrajine, kao i unapređenju konkurentnosti, te novim mogućnostima za izlazak na domaće i strana tržišta.

Ivanišević: "Novi rast dolazaka i noćenja turista u Vojvodini"

Postavljeno pre 2 časova i 7 minuta
Komentara: 0
Pregleda: 208
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.