Komentara: 9
Pregleda: 12860

Izađi mi na teglu! Potraga za najboljim ajvarom u Subotici u sredu i četvrtak

06.09.2016. u 02:02h
Izvor: PR tekst
"Izađi mi na teglu" je veliki karavan u potrazi za najboljim ajvarom u Srbiji koji u sredu i četvrtak gostuje u našem gradu.
Izađi mi na teglu! Potraga za najboljim ajvarom u Subotici u sredu i četvrtak

Organizacija “Bašta Mašta” pokrenula je ovu jedinstvenu, konceptualno neobičnu, autentičnu i društveno odgovornu manifestaciju na teritoriji cele zemlje tokom koje se u formi karavana, od grada do grada tokom septembra i oktobra meseca, organizuje takmičenje u pripremanju ajvara. Osnovni cilj ovog zabavnog takmičenja je potraga za šampionima u pripremanju najboljeg i najpoznatijeg srpskog proizvoda u svetu. Kvalifikacionim takmičenjem u svakom od gradova biraju se pobednici koji se na finalnom takmičenju bore za prestižnu titulu najboljeg ajvar majstora u državi. 

Manifestacija je uspela da spoji tradicionalno i moderno, selo i grad, prošlost i sadašnjost, dobar recept sa istančanim ukusom, sve to promeša i na kraju postigne ono zbog čega je i nastala – napuni teglu i nameni je kome je najpotrebnija!

Karavan je u prethodne dve sezone posetio 40 gradova, imao preko 3.000 učesnika, 8.000 proizvedenih tegli i proglasio najajvar majstore za 2014. i 2015.godinu. U svakom od gradova u proseku se proizvede oko 200 tegli ajvara, a celokupna proizvedena količina ostavlja se takmičarskim ekipama na raspolaganje.

Izađi mi na teglu! Potraga za najboljim ajvarom u Subotici u sredu i četvrtak

Karavan manifestacije "Izađi mi na teglu" se planirano širi i u trećoj sezoni posetiće preko 25 gradova širom zemlje. Pripremljene su nove programske aktivnosti za takmičare i posetioce, još više zabave, nagradne igare za prisutne, vrednije nagrade za pobednike, a nismo zaboravili ni najmlađe čije nas je ushićenje i nasmejanost nagnalo da tom segment programa dodamo dosta noviteta.

Kako u prethodnim tako i u ovoj godini takmičarima će biti obezbeđeni svi potrebni uslovi za nadmetanje. Sve što učesnici treba da urade je da se naoružaju tajnim receptima, dobrom voljom i da nam “izađu na teglu”!

U Subotici će se manifestacija održati u sredu, 7. septembra (ispred Rode Mega) i četvrtak, 8. septembra, na Gradskom trgu, u periodu od 11 do 20 časova.

Prijaviti se možete putem e-mail adrese na office@izadjiminateglu.rs i na telefon 063/410-920, a dodatne informacije možete videti na sajtu www.izadjiminateglu.rs.

Izvor: PR tekst
Postavljeno pre 8 godina i 1 mesec
Komentara: 9
Pregleda: 12860
Povezane teme

izađi mi na teglu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.