Komentara: 0
Pregleda: 1267

"Izbaci duvanski dim"

29.01.2010. u 16:13h
Izvor: RTV Yueco
"Izbaci duvanski dim"

Centar gde će deliti savete o prevenciji pušenja i savete o načinu odvikavaja Povodom obeležavanja Nacionalnog dana bez duvanskog dima Zavod za javno zdravlje u Subotici organizuje niz aktivnosti kojima se želi ukazati na štetnost duvanskog dima. Tema ovogodišnjeg obeležavanja je u znaku pasivnog pušenja i usvajanja novog Zakona o zaštiti stanovništva od izloženosti duvanskom dimu. Ovogodišnja kampanja se vodi pod sloganom “Izbaci duvanski dim”.

Duvan predstavlja jedini legalni proizvod koji ubija trećinu do polovine onih koji ga konzumiraju. Duvanski dim koji udišu pušači i nepušači zvanično je klasifikovan kao mešavina kancerogena koja kod ljudi može da uzrokuje rak kao i niz drugih oboljenja.

Vlada je krajem prošle godine usvojila nacrt Zakona o zaštiti stanovništva od izloženosti duvanskom dimu čija primena treba da počne za 6 meseci. Njime se predviđa da sva radna mesta budu bez duvanskog dima, kao i postepeno uvođenje zabrane pušenja u restorane, kafane i kafiće, prvenstveno radi zaštite zdravlja zaposlenih ugostiteljskih radnika i gostiju nepušača.

U skladu sa ovom temom Zavod za javno zdravlje sa partnerima sutra od 10 do 12 časova održaće akciju pod nazivom Izbaci duvanski dim u holu RK od pušenja. U akciju će biti uključeni i mladi koji će izvesti prigodan zabavni program kao i modnu reviju.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1267
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.