Komentara: 20
Pregleda: 5946
Video

Izborne debate - sučeljavanje kandidata za Gradsku skupštinu

13.06.2020. u 15:30h
Predstavnici sedam lista koje su se kandidovale za učešće u radu Gradske skupštine učestvovali su u debatama koje su juče održane na javnom servisu RTV. Snimak tih debata možete da pogledate u nastavku.
Izborne debate - sučeljavanje kandidata za Gradsku skupštinu

Izbori za sve nivoe vlasti održaće se u narednu nedelju, 21. juna. Za učešće u radu Gradske skupštine, odnosno pravo da predlažu, diskutuju i odlučuju u Subotici je podnelo 9 lista, dok je jedna ("Ratni veterani za Srbiju") u procesu arbitraže pred Upravnim sudom.

Dok se čeka rešenje za listu ratnih veterana, izvesno je da je prihvaćeno devet izbornih lista za koje će Subotičani moći da glasaju kroz nedleju dana.

Pod rednim brojem jedan nalazi se lista "Aleksandar Vučić - Za našu decu", na drugom mestu je "Dr. Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka", a na trećem "Ruska stranka - Igor Petrov". Pod rednim brojem četiri je lista "Savez vojvođanskih Mađara - Ištvan Pastor", na petom mestu "Ivica Dačić - Socijalistička partija Srbije (SPS)", a na šestom "Bunjevci za Suboticu - Savez bačkih Bunjevaca“. Mesto pod rednim brojem sedam je pripalo listi koalicije "Vojvođanski front - Ujedinjeni za demokratsku Suboticu (Liga socijaldemokrata Vojvodine, Demokratski savez Hrvata u Vojvodini, Vojvođanska partija) - Tomislav Žigmanov", na osmom mestu je lista "Jene Maglai - Grupa građana "Pokret građanske Subotice", a na devetom lista "Hrvatski demokratski forum".

Političke organizacije i građanska udruženja su u finišu kampanja, a priliku da predstave svoj program imale su subotičke liste na jučerašnjim debatama koje je emitovala Radio-televizija Vojvodine. Upravo taj njihov video materijal postavili smo u nastavku, u želji da pružamo mogućnost građanima Subotice koji nisu bili u prilici da pogledaju debatu, a interesuje ih, da možda steknu bolji uvid u program listi koje su se kandidovale za predstojeće izbore.

U prvoj debati našle su se liste nacionalnih manjina, odnosno Bunjevci za Suboticu - Savez bačkih Bunjevaca (Mirko Bajić), zatim Hrvatski demokratski forum (Zvonimir Perušić) i koalicija "Ujedinjeni za demokratsku Suboticu" (Tomislav Žigmanov, DSHV)

Debata 1 - Mirko Bajić, Zvonimir Perušić i Tomislav Žigmanov

U drugoj debati programe i poglede na budućnost Subotice predstavili Dragi Vučković (SNS), Marko Rovčanić (SPS). Luka Radulović (SRS), Bojan Bagi (SVM).

Radio-televizija Vojvodine, od kojih smo preuzeli video materijal, za sada je emitovala ove dve debate koje se tiču lista za lokalnih izbora u Subotica. U tim debatama se nisu našli, za sada, programi lista "Jene Maglai - Grupa građana "Pokret građanske Subotice" i "Ruska stranka - Igor Petrov". Ukoliko se u narednim danima i ove dve liste nađu u debatama RTV-a, dodaćemo ih.

Postavljeno pre 3 godine i 9 meseci
Komentara: 20
Pregleda: 5946
Povezane teme

izbori2020

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.