Komentara: 10
Pregleda: 5103
Foto

Izglasani novi članovi Gradskog veća i potvrđena promena direktora javnih preduzeća

24.07.2024. u 08:50h > 25.07.2024. u 15:23h
Izvor: Subotica.com
Izglasani novi članovi Gradskog veća i potvrđena promena direktora javnih preduzeća

Na jučerašnjoj, drugoj sednici Skupštine grada, odbornici su izglasali dva nova člana Gradskog veća – Iliju Maravića, za oblast planiranja, izgradnje i održivog razvoja i Nenada Ostojića, za oblast obrazovanja.

Odbornici su u izglasali i promene na čelu JKP „Parking“, koji će umesto Milorada Slijepčevića ubuduće voditi Aleksandar Medaković, dok će Turističkom organizacijom Subotice upravljati Božidarka Golubović.

Takođe većinom glasova usvojen je Zaključak o prihvatanju Izveštaja o ostvarenju budžeta Grada Subotice za period od 1. januara do 30. juna 2024. godine. Kako se moglo čuti, u prvih pola godine Grad je raspolagao sa sredstvima u visini od 5.093 milijarde dinara, što iznosi 46,41 odsto planiranog godišnjeg obima. Ostvarenje prihoda i primanja budžeta je za 11,14 odsto veće od prošlogodišnjeg ostvarenja u istom periodu. Ostvaren prihod od poreza na zarade je viši od očekivanog, a u odnosu na isti period lane ostvareno je za 12,72 odsto više sredstava, što je pokazatelj da su ostvareni očekivani ekonomski trendovi i politika zapošljavanja.

Usvojeni su planovi detaljne regulacije za izgradnju dve solarne elektrane u Tavankutu i na Paliću, za Centar 2, kao i predlog odluke o izradi plana za Vikend naselje.

Snimak 2. sedncie pogledajte u nastavku.

Izvor: Subotica.com
2. sednica Skupštine grada Subotice 2. sednica Skupštine grada Subotice 2. sednica Skupštine grada Subotice 2. sednica Skupštine grada Subotice 2. sednica Skupštine grada Subotice 2. sednica Skupštine grada Subotice 2. sednica Skupštine grada Subotice 2. sednica Skupštine grada Subotice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 dan i 17 časova
Komentara: 10
Pregleda: 5103

Povezane vesti

Povezane teme

sednica gradskog parlamenta

sednica lokalnog parlamenta

sednica skupštine grada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.