Komentara: 24
Pregleda: 13653

Izgorela nova sportska hala u MEŠC-u

23.08.2009. u 21:43h
Izvor: Blic
Izgorela nova sportska hala u MEŠC-u

- Vatrena stihija prijavljena oko 16 časova i 15 minuta, intervenisali smo sa tri vozila, ali nije se moglo više učiniti - kaže šef smene u vatrogasnoj jedinici, Dragan Beljić

- Direktorica škole, Eržebet Ivanović, u šoku je zbog pretrpljene štete, ali ističe da je najvažnije da nije bilo povređenih
Veliki požar, koji je nešto posle 16 časova, zahvatio novoizgrađenu fiskulturnu salu u dvorištu Srednje tehničke škole, u potpunosti je progutao krovnu konstrukciju, delove opreme, a užareni komadi su uništili modernu podlogu na rukometnom terenu. Povređenih u vatrenoj stihiji nije bilo.

U Vatrogasnoj jedinici Policijske uprave Subotica, kažu da su poziv dobili oko 16 časova i 15 minuta.
- Kompletna smena, što znači tri vatrogasna vozila i sedam vatrogasaca. izašla je na lice mesta i učinili smo koliko smo mogli da sprečimo širenje požara. U ovom trenutku ne zna se kolika je načinjena šteta, ali ono što je vidljivo je da je izgoreo ceo krov, te da je teško oštećen i pod, koji je napravljen od specijalnih materijala. O uzrocima vatrene stihije za sada ne možemo ništa da govorimo dok ne bude završen policijski uviđaj - izjavio je Dragan Beljić, šef smene u Vatrogasnoj jedinici Policijske uprave Subotica.

Dok je još trajala intervencija vatrogasaca, na lice mesta izašli su gradonačelnik Subotice, Saša Vučinić, i direktorica Srednje tehničke škole u Subotici, Eržebet Ivanović, koja je bila vidno potresena.

- Ovo što se desilo je tužno i strašno. U novembru prošle godine smo zvanično otvorili salu i sada je skoro sve izgorelo. Šteta je ogromna, pre svega po naše đake, kojih ima više od 1.500 i koji su ponovo ostali bez fiskulturne sale. Ceo krov, podloga i veliki deo opreme su nestali u vatrenoj stihiji. Ovo je bila prelepa sala, jedna od najmodernijih u zemlji. Verovatno su u pitanju električne instalacije, ali ćemo nešto više znati kada policija obavi uviđaj - rekla je "Blicu" Eržebet Ivanović.

Nova fiskultura sala, ukupne površine 1.800 kvadratnih metara, izgrađena je prošle godine, sredstvima Pokrajinskog fonda za kapitalna ulaganja. Ukupna vrednost radova bila je oko 105 miliona dinara, a svečano je otvorio Bojan Pajtić, predsednik Izvršnog veća Autonomne pokrajine Vojvodina.

Izvor: Blic
Postavljeno pre 15 godina i 1 mesec
Komentara: 24
Pregleda: 13653
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.