Komentara: 0
Pregleda: 2498

Izgradnja vodovodne mreže u MZ "Zorka"

26.03.2009. u 09:21h
Izvor: RTV Yueco
<p>Tri ulice u mesnoj zajednici Zorka za manje od mesec dana dobiće mogućnost da se priključe na vodovodnu mrežu. Danas počeli radovi na izgradnji mreže za nekoliko stotina domaćinstava koji se finansiraju sredstvima Fonda za kapitalna ulaganja.</p>
Izgradnja vodovodne mreže u MZ "Zorka"

Ovo su prvi radovi u ovoj godini koji se finansiraju iz ovog fonda, od ukupno 90 odobrenih za prošlu u ovu godinu, od kojih su neki i završeni.

Sutjeska ulica, ulice Filipa Filipovića i Proleterskih brigada na Zorci uskoro će dobiti mogućnost da se priključe na vodovodnu mrežu dužine 2.800 metara. Projekat je odobren prošle godine i predstavlja prvu investiciju u Subotici čija će realizacija početi sredstvima fonda za kapitalna ulaganja u visini od 12 miliona dinara.

Fond za kapitalna ulaganja finansiraće 90 projekata u Subotici, po čemu je naš grad vodeći u Vojvodini. Neki od tih projekata su već i završeni, a ovim sredstvima gradiće se pozorište, zatvoreni bazeni, 20-tak ulica, vodovodna mreža, zapadni magistralni vodovod i vodovod između Subotice i Palića, kao i ekspropijacija zemljišta za zapadnu magistralu i gasovod između žednika, čantavira i Bajmoka.

Radovi u pomenutim ulicama će biti završeni za oko mesec dana. Cena priključka na vodovodnu mrežu za više stotina domaćinstava na ovom potezu je oko 20.000 dinara i može se platiti na 24 rate. Nakon ovih radova, i pojedine ulice na Peščari će zahvaljujući istom fondu dobiti vodovodnu mrežu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 15 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2498
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.