Komentara: 21
Pregleda: 5130
Foto

Izgradnju ledene dvorane prvog dana podržalo 2.500 Subotičana

06.07.2022. u 17:04h
Izvor: Subotica.com
Za samo tri sata, izgradnju ledene dvorane juče je svojim potpisom podržalo je 2.500 Subotičana. Prikupljanje potpisa podrške inicijativi da naš grad dobije zatvoreno klizalište nastavlja se i narednih dana u klubu „Dvorištance“.
Izgradnju ledene dvorane prvog dana podržalo 2.500 Subotičana

Peticiju za izgradnju ledene dvorane pokrenula je grupa roditelja čija deca se bave sportovima na ledu.  Kako u rodnom gradu hokej ili klizanje mogu da treniraju najviše tri meseca, roditelji su prinuđeni da decu vode na treninge u susednu Mađarsku.

- Decu vodimo po različitim mestima u drugoj državi, gde god treneri nađu slobodan termin. Verujte da smo očajni. Uslovi koje ovde imaju više nisu adekvatni za jedno moderno vreme. Prilagođavaju se vremenskim prilikama, tako da zavise od toga da li je napolju kiša, vetar ili pak sunce pa se led topi – objašnjava Uroš Milovanović, jedan od inicijatora peticije. - Neki su pogrešno shvatili da mi želimo da se postojeće klizalište zatvori. To nije tako. Mi prevashodno želimo da se izgradi jedna mala ledena dvorana, koja ne mora da bude ogromna i ima tribine, već samo jednu ledenu ploču i svlačionice za igrače. To u današnje vreme nije velika investicija, a ako nije moguće da se ostvari, onda da se eventualno uradi pokrivanje klizališta i ulaganje u dotrajalu opremu.

Izgradnju ledene dvorane prvog dana podržalo 2.500 Subotičana

Uprkos uslovima koji su, najblaže rečeno, neadekvatni, subotička deca treniraju izuzetno posvećeno i ostvaruju velike uspehe u zemlji i inostranstvu.

- U HK „Spartak“ trenira nekoliko devojaka članica ženske hokejaške reprezentacije Srbije, deca treniraju čak i za druge klubove van Subotice. Kada deca izađu iz svlačionice u kojoj su miševi vrlo česta pojava i na međunarodnim turnirima osvoje medalje onda zaista shvatite da morate nešto da uradite da im pružite uslove za trening kakve zaslužuju – dodaje Milovanović. – Izuzetno smo zadovoljni kako je proteklo prikupljanje potpisa i nastavljamo dalje. Peticiju i potpise poslaćemo nadležnima u Gradu Subotici, Pokrajinskom sekretarijatu za sport i ombladini, Ministarstvu sporta, Fondaciji „Novak Đoković“... Nadamo se da će se naš glas čuti i da će ova inicijativa naići na razumevanje.

Izgradnju ledene dvorane prvog dana podržalo 2.500 Subotičana

Potpisivanje peticije pratila je izuzetno pozitivna atmosfera. Inicijativa roditelja  naišla je na veliku podršku sugrađana, kako onih koji kližu rekreativno, tako i oih koji na klizaljke nikad nisu stali ali se dive istrajnosti subotičkih mališani.

- Imamo  najveću tradiciju hokeja i klizanja u Srbiji ako ne i šire. Imamo najstarije klizalište u zemlji i sramota je za grad ovakve veličine da nema jedno zatvoreno klizalište i uslove da sportisti mogu da treniraju. Naravno, tu smo i mi rekreativci, koji kližemo od malena – kaže sugrađanka Josipa Krajninger Parčetić.

Izgradnju ledene dvorane prvog dana podržalo 2.500 Subotičana

Da Subotica ima dosta talentovane dece koji odu na drugu stranu jer nemaju gde da treniraju smatra i jedan dugogodišnji sportski radnik.

- Svi znamo da trenažni proces ne može da se odvija dobro ako traje samo tri meseca.  Ni za jedan sport, a naročito ne za hokej ili klizanje. Zato mislim da je zatvaranje, odnosno natkrivanje sadašnjeg klizališta adekvatno rešenje. Tako će se sezona na ledu  produžiti – dodaje Veselin Bunčić, jedan od potpisnika.

Izgradnju ledene dvorane prvog dana podržalo 2.500 Subotičana

A kako izgleda voditi dete na trening preko granice znaju samo roditelji.

- Organizujemo se u nekoliko kola da ih vozimo i idemo po njih. Naporno je i njima i nama. Ali svi mi roditelji želimo da podržimo našu decu u onom što rade. A oni opet predstavljaju svoj grad i svoju zemlju zato sada molimo da nam se pomogne – priča majka jednom mladog hokejaša.

Izvor: Subotica.com
Prikupljanje potpisa podrške (peticija) za izgradnju ledene hale Prikupljanje potpisa podrške (peticija) za izgradnju ledene hale Prikupljanje potpisa podrške (peticija) za izgradnju ledene hale Prikupljanje potpisa podrške (peticija) za izgradnju ledene hale Prikupljanje potpisa podrške (peticija) za izgradnju ledene hale Prikupljanje potpisa podrške (peticija) za izgradnju ledene hale Prikupljanje potpisa podrške (peticija) za izgradnju ledene hale Prikupljanje potpisa podrške (peticija) za izgradnju ledene hale
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 1 nedelju
Komentara: 21
Pregleda: 5130

Povezana vest

Povezane teme

klizalište subotica

gradsko klizalište

peticija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.