Komentara: 39
Pregleda: 7589

Izlicitiran deo druge kasarne: 4 hektara za 1.280.000 EUR

17.08.2012. u 12:40h
Izvor: SuMedija
Na javnom nadmetanju koje je 7. avgusta održano u Gradskoj kući, austrijsko privredno društvo "Tyrolian Real Estate" je od Grada Subotica kupilo građevinsku parcelu površine 4 hektara na lokaciji Komercijalne zone "Petar Drapšin", odnosno bivše druge kasrane.
Izlicitiran deo druge kasarne: 4 hektara za 1.280.000 EUR

"Tyrolian Real Estate" je bio jedini učesnik licitacije pa je ovu parcelu izlicitirao po početnoj ceni 1.280.000 eura.

- Raspisivanjem licitacije je svim fizičkim i pravnim licima omogućeno da se ravnopravno i bez ikakvih elemenata diskriminacije nadmeću u postupku. Zato mislim da možemo biti veoma zadovoljni načinom na koji je sprovedena celokupna procedura javnog nadmetanja. Nije bilo primedbi i žalbi na postupak i sve je proteklo u skladu sa zakonom - kaže - kaže Branko Guslov, direktor JP „Privredno tehnološki parkovi Subotica". 

- Ukoliko se celokupna procedura kupoprodaje uspešno privede kraju, Subotica će nakon potpisivanja ugovora o otuđenju i uknjiženju zemljišta od strane investitora, inkasirati 1.280.000 eura. To znači da će prodajom parcele od 4 hektara, lokalna smouprava odplatiti više od 70% vrednosti cele kupljene vojne imovine od 144 hektara. Drugim rečima, realizacijom ove investicije će se kompletno otplatiti lokacija Komercijalne zone "Petar Drapšin" od 21 hektar i jedan deo Poligona "Radanovac".

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 10 meseci
Komentara: 39
Pregleda: 7589
Povezane teme

kasarna

kasarna Subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.