Komentara: 0
Pregleda: 2660

Izložba dečijih crteža povodom Dana oslobođenja Subotice

11.10.2009. u 10:13h
Izvor: RTV Yueco
Izložba dečijih crteža povodom Dana oslobođenja Subotice

Povodom 10.oktobra Dana oslobodjenja Subotice juče je u Vestibilu Gradske kuće otvorena izložba dečijih likovnih radova. Savez udruženja boraca NOR-a je ove godine, tradicionalno 12. put, raspisao konkurs za likovne i literarne radove namenjen najmlađoj generaciji sa ciljem da joj ukažu na značaj ovog datuma za istoriju našeg grada.

Pravo učešća na konkursu sa temama “Subotica, moj grad” i Subotica u imali su učenici osnovnih škola. Pristiglo je 170 likovnih i 70 literarnih radova na tri jezika sredine.

Izložbu je otvorio Slobodan Čamprag, član gradskog veća zadužen za obrazovanje. Na likovnim radovima, u gotovo svim tehnikama dominiraju najlepše građevine Subotice.

Podela nagrada za najbolje na konkursu predviđena je za decembar kada će biti uručene medalje u obe kategorije takmičenja. Pored dece, nagradu će primiti i nastavnici koji su podsticali učešće dece na konkursu kao i škola iz koje je najviše radova pristiglo.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2660
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.