Komentara: 1
Pregleda: 2251

Izložba "Memorija prostora" do januara u "Likovnom susretu"

27.11.2013. u 17:54h
Izvor: RTV Yueco
Izložbu pod nazivom „Memorija prostora“ ljubitelji moderne umetnosti do januara mogu pogledati u modernoj galeriji „Likovni susret“. Izložba se bavi prostorom Palate Rajhl, zgradom u kojoj se nalazi sama Galerija, i njenim stanovnicima. Pet umetnika je dobilo zadatak da konstruiše svoje delo na osnovu svih priča Palate, odnosno njenih stanovnika. Izložbu prate mnogobrojni programi tokom novvembra i decembra, a namenjeni su svim uzrasnim grupama.
Izložba "Memorija prostora" do januara u "Likovnom susretu"

Umetnici Mladen Bizumić, Ivana Ivković, Ana Krstić, Maja Rakočević-Cvijanov i Saša Tkačenko su dobili zadatak da na osnovu istorijata Palate Rajhl i sudbina njenih stanara konstruišu delo. Umetnici su po svom opredeljenju birali da čitaju neku od datih priča svojim delima ili da kontriraju nečemu što su pronašli kao detalj koji zaokuplja njihovu pažnju. Neki su u potpunosti ignorisali priče u svojim delima , ali su ih bili svesni.

Za vreme trajanja izložbe organizovaće se u saradnji sa PU „Naša radost“ radionice za decu predškolskog uzrasta na temu Palate Rajhl, dok će deca osnovnoškolskog uzrasta istraživati motiv srca kao elemenat dekoracije Palate. Za srednjoškolce su namenjena dva sadržaja: otvoren je konkurs za zainteresovane srednjoškolce sa pozivom da naprave foto ili kratak video zapis na temu interpretacije sećanja na neki, za njih važan prostor u gradu, a po jedan odabrani učenik iz svake subotičke srednje škole će imati priliku da učestvuje u radionici stripa koju će voditi Marko Božinoski Klaun.

Jedna od aktivnosti vezanih za ovu izložbu su i Pričaonice za korisnike usluga Gerontološkog centra, a 10. decembra će od 17 časova u Galeriji biti organizovan razgovor inspirisan radom umetnice Ane Krstić „Palata Lajoša Crnjakovića“. Od 25. novembra ove do 25. januara naredne godine otvoren je poziv za sve sugrađane pod nazivom „Sećanje na nas“.

Svakog utorka i četvrtka u 17 časova u „Likovnom susretu“ organizuje se vođenje kroz izložbu sa kustoskinjom i umetnicima. Izložba „Memorija prostora“ biće otvorena do januara 2014. godine.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 8 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2251
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.