Komentara: 0
Pregleda: 415
Foto

Izložba "Sedam karikatura za sedmu umetnost" u prostorijama bioskopa "Abazija" na Paliću

23.07.2024. u 07:30h
Izvor: Subotica.com
Izložba "Sedam karikatura za sedmu umetnost" u prostorijama bioskopa "Abazija" na Paliću

U nedelju je  u prostorijama bioskopa Abazija na Paliću otvorena izložba "Sedam karikatura za sedmu umetnost".

Na izložbi se može videti sedam karikatura domaćih i inostranih filmskih velikana. Sve karikature izradio je naš sugrađanin Nenad Đukić-Đukan, grafički dizajner i karikaturista. 

Izložba "Sedam karikatura za sedmu umetnost" u prostorijama bioskopa "Abazija" na PalićuUvodnu reč na otvaranju izložbe imao je Ilija Tatić, u ime Festivala evropskog filma Palić (FEF), dok su ispred Galerije savremene karikature "Milenko Kosanović" govorili Mile Tasić i Nemanja Kosanović. S obzirom na to da su otvaranju izložbe prisustvovali i Mira Banjac, Anica Dobra, Miroslav Mogorović, Nikolaj Nikitin kao i Fedon Papamihael, stvorio se odličan preduslov da neko od filmskih velikana bude uključen u sam čin otvaranja izložbe.

Ovoga puta Anica Dobra je zvanično otvorila izložbu otkrivši 7 karikatura prekrivenih crvenim platnom, gde se na njeno iznenađenje na sedmom mestu našao i njen portret.

Izložba "Sedam karikatura za sedmu umetnost" u prostorijama bioskopa "Abazija" na PalićuNakon otvaranja izložbe usledilo je fotografisanje, prijatan razgovor i druženje tokom koga je autor Nenad Đukić Đukan poklonio portrete prisutnim portretisanim gostima festivala.

Izložba, koju je organizovala Galerija savremene karikature "Milenko Kosanović" u okviru zvaničnog programa FEF, biće dostupna javnosti do 26. jula, u prostorijama bioskopa "Abazija".

Izvor: Subotica.com
Izložba "Sedam karikatura za sedmu umetnost" Izložba "Sedam karikatura za sedmu umetnost" Izložba "Sedam karikatura za sedmu umetnost" Izložba "Sedam karikatura za sedmu umetnost" Izložba "Sedam karikatura za sedmu umetnost" Izložba "Sedam karikatura za sedmu umetnost" Izložba "Sedam karikatura za sedmu umetnost" Izložba "Sedam karikatura za sedmu umetnost"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 časova i 49 minuta
Komentara: 0
Pregleda: 415
Povezane teme

izložba

karikatura

nenad đukić đukan

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.