Komentara: 1
Pregleda: 2281
Foto

Izložba sitnih životinja - za ovaj posao najbitnija je ljubav prema životinjama

04.10.2023. u 12:24h
Izvor: Subotica.com
Tradicionalno, na Svetski dan životinja u centru grada je održana izložba sitnih životinja, koju je organizovalo Udruženje uzgajivača sitnih vrsta. Izložba je upotpunjena radovima koje su učenici osnovnih škola poslali na likovni konkurs "Ja štitim životinje i prirodu".
Izložba sitnih životinja - za ovaj posao najbitnija je ljubav prema životinjama

Manifestacijom održanom u centru grada, Subotica se pridružila drugim gradovima širom sveta, u kojima se obeležava Svetski dan životinja. Svi zainteresovani su imali priliku da se upoznaju sa različitim vrstama sitnih životinja, da razgovaraju sa uzgajivačima i saznaju sve što ih zanima o nezi i uslovima života koji su neophodni za gajenje ovih vrsta. 

 - Ovo je 11. put da održavamo ovu manifestaciju, na Svetski dan životinja, kada iznosimo svoje ljubimce. Subotičko Udruženje uzgajivača postoji 62 godine, meštani su veliki ljubitelji i odgajivači, oni vole sitne životinje. Brojimo oko 300 članova, podeljenih u 6 sekcija - golubari, kunićari, akvaristika, teraristika, živinari i ptičari - kaže Marko Šarčević, predsednik Udruženja odgajivača sitnih životinja u našem gradu, istakavši da je Subotica nadaleko poznata po golubovima - Mi imamo osam rasa golubova, koji u svom imenu imaju "subotički" - kao subotički visokoletač. Oni se tako zovu svuda u svetu. 

Izložba sitnih životinja - za ovaj posao najbitnija je ljubav prema životinjama

U sklopu izložbe, najuspešnijim osnovcima koji su učestvovali na likovnom konkursu "Ja štitim životinje i sebe" dodeljena su priznanja. 

 - Svake godine raspisujemo i konkurs za učenike osnovnih škola. Škole su se odazvale, uzele učešće, i sa svojim radovima ulepšale čitavu manifestaciju - kaže Šarčević. 

Izložba sitnih životinja - za ovaj posao najbitnija je ljubav prema životinjamaNajbrojniji posetioci manifestacije su deca, koja se uvek raduju ovakvim događajima, i druženju sa životinjama. 

 - Ponosni smo što su odgajivači i ove godine preuzeli odgovornost i organizovali izložbu. Posebno smo im zahvalni što su u sve uključili i naš najmlađi uzrast, decu iz vrtića i osnovnih škola. Grad zato podržava ovu manifestaciju i tako će biti i u budućnosti - objašnjava Marko Marić, pomoćnik gradonačelnika. 

Izložba sitnih životinja - za ovaj posao najbitnija je ljubav prema životinjamaOno što je najbitnije za odgajanje ovih vrsta životinja, jeste ljubav, jer postoje brojni problemi i prepreke sa kojima se odgajivači susreću. 

 - Ja se papagajima i pticama bavim 52 godine. Izmeni sam jako puno sorti. Neki to zovu hobi, ali da biste istrajali u ovome, morate to da volite. Jer pored lepih stvari, kada stiže uspeh, kada se izlegu mali, bude tu i nedaća, uginuća, problema oko othrane, svaka vrsta zahteva posebnu pažnju, a to se uči iskustvom. Ljubav prema životinjama je presudna - zaključuje Ivan Šokčić, jedan od izlagača.

Izvor: Subotica.com
Оbeležavanjе svetskog dana životinja Оbeležavanjе svetskog dana životinja Оbeležavanjе svetskog dana životinja Оbeležavanjе svetskog dana životinja Оbeležavanjе svetskog dana životinja Оbeležavanjе svetskog dana životinja Оbeležavanjе svetskog dana životinja Оbeležavanjе svetskog dana životinja
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 meseci i 1 nedelju
Komentara: 1
Pregleda: 2281
Povezane teme

marko marić

svetski dan životinja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.