Komentara: 0
Pregleda: 1948

Izložba “Sva Nušićeva lica”

18.02.2010. u 12:36h
Izvor: RTV Yueco
Izložba “Sva Nušićeva lica”

U Gradskom muzeju otvorena je izložba Muzeja grada Beograda “Sva Nušićeva lica”. Autor izložbe je Tatjana Korićanac, kustos Muzeja grada Beograda. Izložbu, koja će biti otvorena mesec i pod dana, pratiće predavanja i predstave, posvećene ovom uvek aktuelnom srpskom piscu.

Saradnja Muzeja Grada Beograda i Gradskog muzeja iz Subotice traje već dve decenije. Ovoje druga postavka posvećena Branislavu Nušiću, prva je bila izložena 1990. godine.

U ovoj postavci nalazi se legat Branislava Nušića koji je od 1959. godine u vlasništvu Muzeja grada Beograda zahvaljujući poklonu Nušićeve ćerke Gite Nušić Predić.

Nušićeva dela se od 1909. godine prevode i na mađarski jezik. U toku izložbe, koja će biti otvorena mesec i po dana, Gradski muzej u Subotici organizovaće i književne večeri. Tako će o Nušiću 9. marta govoriti prof. dr Ljiljana Pešikan sa Novosadskog univerziteta. Izložba se može pogledati svakog dana od 10 do 16 časova, osim ponedeljka i nedelje.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1948
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.