Komentara: 1
Pregleda: 4439

Izložba umetničkih radova korisnika "Kolevke"

16.12.2016. u 16:47h
Izvor: Subotica.com
Na Otvorenom univerzitetu sutra će u 19 časova biti otvorena 10. po redu samostalna izložba slika Borisa Hrnjaka, korisnika Dnevnog boravka za odrasla lica pri Domu za decu ometenu u razvoju „Kolevka“.
Izložba umetničkih radova korisnika "Kolevke"

Pored Borisa, radove nastale na likovnim i kreativnim radionicama u okviru Dnevnog boravka u Banijskoj ulici izložiće prvi put i korisnici Anica Ziđarev, Nenad Janić i Saša Seić. Izložba će ove godine biti prodajnog karaktera, a otvoriće je Mile Tasić, likovni kritičar.

- Tridesetosmogodišnji mladić, Boris Hrnjak, dobro je poznat subotičkoj javnosti, koju iznenađuje iz godine u godinu svojim opusom slika, zrelošću svog talenta i serijama slika, koje svojim bojama odražavaju njegovo raspoloženje. Posebnu pažnju skrećemo i na likovni opus Petera Fehera, takođe korisnika Dnevnog boravka za odrasla lica, člana likovne sekcije „ABC&T", gospodina Ištvana Tereka i na njegove neobične slike rađene u kombinovanoj tehnici-kanap i grafike. Ovaj mladić je izlagao u Srbiji i Mađarskoj - kažu u Domu za decu "Kolevka" dodajući - Ovo je samo jedan segment u radu Dnevnog boravka za odrasla lica pri Domu za decu ometenu u razvoju „Kolevka“. Navedene aktivnosti rezultat su rada u kreativnoj i likovnoj sekciji Boravka. Osim navedenih, aktivne su i muzička, dramska, folklorna, kao i sportska sekcija.

Uz izložbu, korisnici će izvesti i prigodan program, a biće organizovana i prodajna izložba ukrasnih i upotrebnih predmeta, koje su izradili na kreativnim sekcijama povodom predstojećih praznika.

Izložba umetničkih radova korisnika "Kolevke"

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 8 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 4439

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.