Komentara: 1
Pregleda: 4224
Foto

Izloženi radovi studenata Građevinskog fakulteta

05.03.2020. u 15:32h
Izvor: Subotica.com
Najbolji studentski radovi nastali na više predmeta u okviru modula Arhitektonsko inženjerstvo, kao i završni radovi studenata koji su tokom prethodne školske godine diplomirali na osnovnim i master studijama na ovom modulu, predstavljeni su u okviru 5. izložbe na Građevinskom fakultetu.
Izloženi radovi studenata Građevinskog fakulteta

Svakodnevni rad uz mnogo truda, tako opisuje Milica Nedić, studentkinja treće godine Građevinskog fakulteta na modulu Arhitektonsko inženjerstvo, svoja tri rada koja je predstavila u okviru izložbe. Kaže da joj je najdraži onaj koji je pripremala iz Osnova projektovanja zgrada, a na kojem je vredno radila četiri meseca.

- On mi je najdraži, jer se nismo toliko bavili uniformisanim pravilima, već smo imali svu slobodu ovog sveta da pravimo projekte koji čak nisu na planeti Zemlji, već na drugim planetama i koji su mogli da imaju različite oblike i forme. Svaki od tih projekata, kako moj, tako i od drugih kolega, bio je unikatan, poseban i svaki je imao svoju priču - kazala je Milica, ističući da je zadovoljna dosadašnjim studijama i mogućnošću da javno predstavi svoje projekte. - Istovremeno imam predmete na kojima mogu da budem slobodna i da pokazujem svoju maštu, a s druge strane, imam predmete koji me uče pravilima i kako to zaista treba da izgleda. Mislim da je to dobra kombinacija koja nam daje ravnotežu između onoga što se stvarno radi u praksi, a s druge strane nam daje nadu da možemo da budemo i maštoviti.

Izloženi radovi studenata Građevinskog fakulteta

Radove za izložbu su odabrale asistentkinje dr Olivera Dulić i dr Monika Štiklica, te profesorke doc. dr Milena Grbić i dr Viktorija Aladžić, ističući da je težište izložbe ovoga puta bilo na projektima, ali da su ove godine po prvi put predstavljene makete radova, kao i završni radovi studenata, kako bi se uz plakate mogao prelistati i tekstualni deo procesa koji prati projekat.

Izloženi radovi studenata Građevinskog fakulteta

- Trudimo se da kvalitet radova i izložbe svake godine podignemo na viši nivo - rekla je dr Viktorija Aladžić, vanredna profesorka i šefica Katedre za urbanizam i arhitekturu, dodajući da su neki od ovih radova primenjivi u praksi. - Sve zavisi od predmeta do predmeta, jer iz Zaštite graditeljskog nasleđa dobijaju vrlo konkretne zadatke i analiziraju objekte koji se nalaze u gradu. U diplomskim radovima se trudimo da im damo temu koja je usko vezana za praksu i tako smo prošle godine imali studenktinju koja je projektovala školu za decu sa posebnim potrebama, jer je za to postojala potreba u Somboru. Da li će doći do realizacije tog projekta, ne znam, ali je to dobra vežba i nešto što Sombor može da primi k znanju i da se kroz taj projekat proveri šta se je sve moguće napraviti.

Izloženi radovi studenata Građevinskog fakulteta

U okviru izložbe, svoje radove su predstavili i studenti Friderika Bičkei, Jasna Boškić, Dorina Dukai, Nora Gastanj, Anita Hubert, Uroš Kekanović, Lidia Kiš, Doroća Kovač, Zoltan Sakal, Boris Spasojević, Ibolja Torma, Miljan Vezmar i Monika Viderker.

Izvor: Subotica.com
Izložba studentskih radova Građevinskog fakulteta Izložba studentskih radova Građevinskog fakulteta Izložba studentskih radova Građevinskog fakulteta Izložba studentskih radova Građevinskog fakulteta Izložba studentskih radova Građevinskog fakulteta Izložba studentskih radova Građevinskog fakulteta Izložba studentskih radova Građevinskog fakulteta Izložba studentskih radova Građevinskog fakulteta
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 4224
Povezane teme

građevinski fakultet

izložba radova

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.