Komentara: 0
Pregleda: 1191

Izuzetan uspeh akcije "Humana subota"

25.06.2009. u 04:00h
Izvor: Građanski list
<p>Akcija dobrovoljnog davanja krvi "Humana subota", koju su proteklog vikenda zajednički organizovali Odeljenje transfuziologije subotičke bolnice i subotički Crveni krst, dala je rezultate iznad očekivanja. Prikupljeno je 95 litara krvi, &scaron;to će biti od izuzetne pomoći u letnjim mesecima, kad se obično smanjuju zalihe dragocene tečnosti.</p>
Izuzetan uspeh akcije "Humana subota"

Akcija, koja se održava sedmu godinu zaredom, okupila je 218 Subotičana, ali je krv dalo 186 lica, jer ostali zbog zdravstvenih razloga nisu mogli. Među dobrovoljnim davaocima, prema rečima Mihalja Pecea, sekretara subotičkog Crvenog krsta, bilo je i onih koji su prvi put dali krv, ali i onih koji su to učinili preko 100 puta.

"Humana subota" jedna je od dve velike akcije dobrovoljnog davanja krvi koje se organizuju u Subotici. Iz Crvenog krsta i subotičke bolnice apeluju da svi oni koji su propustili akciju a žele da daju krv i na taj način nekome spasu život - mogu to učiniti svakog radnog dana na Odeljenju transfuziologije u jutarnjim satima.

 

Izvor: Građanski list
Postavljeno pre 15 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1191
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.