Komentara: 14
Pregleda: 3475

Izvesno - manje para za Filmski festival

19.01.2016. u 15:57h
Izvor: Radio Subotica
Izvesno - manje para za Filmski festival

Za sufinansiranje na osnovu javnog konkursa programa i projekata u oblasti kulture resornom pokrajinskom sekretarijatu ove će godine na raspolaganju biti svega 42,7 miliona dinara nasuprot prošlogodišnjih 315 miliona, a sličan rez predviđen je i u oblasti informisanja izjavio je pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić.

On je rekao i da je izvesno da će bez finansijske podrške Pokrajine ostati i Egzit, Sterijino pozorje, Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine, ali i Filmski festivala na Paliću.

Slična je sudbina i sa Vojvođanskim mešovitim horom i kamernim orkestrima u Zrenjaninu i Subotici. Umanjenje sredstava smanjiće i nabavku novih knjiga za 44 biblioteke u Vojvodini, ali i sufinansiranje zakonom utvrđenih matičnih funkcija osam biblioteka na tlu Pokrajine, naveo je, između ostalog, pokrajinski sekretar.

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 8 godina i 6 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 3475
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.