Komentara: 0
Pregleda: 3734

Izvučeni dobitnici nagrada kviza "Čitam i skitam" Gradske bilioteke

01.04.2016. u 18:28h
Izvor: RTV Yueco
Oko 1.000 dece učestvovalo je u kvizu Gradske biblioteke „Čitam i skitam“ tokom februara i marta. Od 1000 popunjenih online upitnika , 700 je tačno popunjeno, a imena učesnika kviza koji su tačno popunili upitnike učestvovala su u izvlačenju 273 nagrade.
Izvučeni dobitnici nagrada kviza "Čitam i skitam" Gradske bilioteke

Gradska biblioteka kviz organizuje osmu godinu zaredom, a ove godine je prijavljen najveći broj dece do sada. Nagrade su dodeljene u Čitaonici Gradske biblioteke na Međunarodni dan dečije knjige.

Sedamstotina mališana osnovnoškolskog uzrasta tačno je popunilo on line upitnik Gradske biblioteke i time steklo pravo da učestvuje u izvlačenju nagrada. Deca su trebala da pročitaju zadate odlomke iz određenih knjiga i da nakon toga popune upitnik. Učenici 4 razreda OŠ „Jovan Mikić“ sa kojima smo razgovarali kažu da pitanja nisu bila teška.

Kviz Gradske biblioteke „Čitam i skitam“ ove godine održan je tokom februara i marta po osmi put. Po rečima organizatora, ove godine je učestvovalo najviše dece od kada je kviz pokrenut. Tačno 1000 upitnika je popunjeno na srpskom, mađarskom i hrvatskom jeziku, a njih 700 je bilo sa tačnim odgovorima. Svi oni imali su priliku da osvoje jednu od 273 nagrade koje su obezbedili mnogobrojni donatori. Glavna nagrada je kao i svake godine bio bicikl koji će dobitniku omogućiti da „čita i skita“.

Nagrade su izvučene na Međunarodni dan dečije knjige, 1 .april, a svi učesnici kviza imali su pogodnost da postanu članovi ili obnove članstvo u Biblioteci po ceni od 300 dinara. Kviz je namenjen svim učenicima osnovnoškolskog uzrasta, a realizuje se u februaru i martu na Dečjem odeljenju i svim gradskim i prigradskim ograncima.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 3734
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.