Komentara: 0
Pregleda: 1916

Jačanje saradnje između Srbije i Mađarske

11.03.2011. u 13:42h
Izvor: RTV Yueco
Jačanje saradnje između Srbije i Mađarske

Intenzivno kretanje naše zemlje ka članstvu EU i podrška Mađarske u ostvarenju tih strateških ciljeva biće nastavljena, rečeno je u razgovoru predsednika Vlade Vojvodine dr Bojana Pajtića i ambasadora Mađarske u našoj zemlji Oskara Nikovica.

Dobre bilateralne i prijateljske odnose treba nastaviti u pravcu jačanja ekonomske saradnje, pre svega u oblasti investicija, saglasni su predsednik Pajtić i ambasador. Potencijali za investiranje i ekonomsku saradnju između Vojvodine i Mađarske viđene su pre svega u oblasti privrede, poljoprivrede i banjskog turizma.

Predsednik Pajtić izrazio je posebno zadovoljstvo kao kopresednik Zajedničke komisije za ekonomsku saradnju i Srpsko-mađarske međuvladine mešovite komisije za nacionalne manjine, gde naše dve zemlje imaju brojne obaveze i ostvaruju odličnu saradnju. Takođe, intenziviranje saradnje u okviru unapređivanja života i ekonomije na prostoru srpsko-rumunsko-mađarskoj tromeđi je zajednički zadatak i potreba naših zemalja kazao je predsednik Pajtić.

Ambasador Niković je posebno pohvalio Vojvodinu koja po principu evropskih vrednosti služi interesima svoje zemlje na njenom bržem putu da postane evropski region. Izgradnju naše bolje evropske budućnosti, sagovornici su videli i u okviru dunavske saradnje i strategije, koja ima za cilj da osnaži saradnju među zemljama koje su oslonjene na ovaj značajni plovni i privredni potencijal.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1916
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.