Komentara: 0
Pregleda: 9513

Jači pol zahtevniji od žena

04.07.2009. u 14:54h
Izvor: Blic
Jači pol zahtevniji od žena

Prva specijalna bolnica za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju „Sveti Stefan“ u Subotici otvorena je pre samo mesec dana, a već ima poduži spisak zakazanih pregleda i operativnih zahvata. Osim sugrađana kod dr Biljane Ivošević Stegić dolaze pacijenti i iz Beograda, gde je stekla bogato iskustvo radeći na VMA i privatnoj bolnici „Komnenus“, pa čak i iz inostranstva.
Subotičani mogu da se podvrgnu liftingu lica i vrata, korekciji nosa, punjenju usana ili njihovoj rekonstrukciji, korekciji ušnih školjki, bora, uvećanju i smanjenju grudi i zatezanju kože stomaka, sa i bez liposukcije. Osim toga uspešno otklanjaju i tetovaže, mladeže, bradavice i druge promene na koži.
- Posla ima, pogotovo sada kada je počelo leto. Iako treba ispoštovati želje pacijenata, dešava se da odbijem estetski zahvat i uputim pacijenta kod drugog lekara. Smatram da ne treba preterivati u veličini grudi i svako ko dođe prvo mora da zna šta ga očekuje posle zahvata kada je u pitanju bol, ali i kako će izgledati. Ako je zahtev za punjenje usana nerealan objašnjavam da je lako dopuniti usne na sledećem tretmanu. Ako devojka želi velike grudi koje neće biti u skladu sa njenim proporcijama ne prihvatam operaciju, jer ona mora biti svesna da će sa time živeti, da ćemo se sretati na ulici, a ja želim da moji pacijenti budu lepi i sretni - kaže dr Biljana Ivošević Stegić.
Zbog velike potrebe da i Subotičani dobiju svoju kuću estetske hirurgije ušla je u privatan posao, iako i dalje ima nameru da sarađuje sa Opštom bolnicom u Subotici, gde je osnovala Odsek za plastičnu hirurgiju usmerenu ka operaciji dojke nakon odstranjivanja karcinoma. Sav kapital uložila je u dobro opremljenu medicinsku ustanovu, u kojoj nakon operacije pacijenti ostaju 12 ili 24 sata, a zatim uz njenu preporuku odlaze na tretmane, masaže, pridržavaju se dijete i ambulatno proveravaju uspešnost operacije.
- Do sada nisam imala nijednog nezadovoljnog pacijenta ili nekoga ko je imao primedbu na oblik ili veličinu ugrađenog implatanta. Većina građana je slabo obaveštena kada dođe na pregled i i zbog toga svakom posvećujem puno pažnje uz mnoga objašnjenja. Često me pitaju da li implatant za grudi može da se probuši i procuri, ali s obzirom da nabavljam najkvalitetnije, ako bi se to i dogodilo oni ostaju u vidu gela bez mogućnosti pretvaranja u tečnost - objašnjava dr Ivošević- Stegić.
Sve proteze koje se ugrađuju su trajne i samo oni koji su, recimo, radili plastične operacije lica i stomaka bi zbog toga što svi starimo vremenom trebalo da dođu na doradu. Doktorka ističe da ne može da udovolji onima koji na pregled donesu sličicu izrezanu iz novina na kojima se naziru nečije usne, zatim budućim „zvezdama Granda“ koje misle da će bolje pevati ako povećaju grudi ili smanje nos ili onima koji za dva dana putuju na more pa bi hitno hteli veće grudi“.
- Kada mi pacijentkinja kaže da želi iste usne kao recimo njena poznanica koja je već bila na zahvatu, odmah joj kažem da se o drugim pacijentima u našoj ustanovi ne govori i da svako kao što u policiji ima jedinstven otisak prsta ima i lice, grudi, nos, koje treba uskladiti sa ostatkom tela - zaključuje dr Biljana Ivošević - Stegić.

Izvor: Blic
Postavljeno pre 15 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 9513
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.