Komentara: 25
Pregleda: 9793
Foto

Jak vetar odvalio limeni krov na nižu zgradu i ulicu u Kertvarošu

31.01.2022. u 08:53h
Izvor: Subotica.com
U nedelju, nešto pre 13 časova, usled jakih udara vetra koji su našem gradu bili pojačani u prvoj polovini dana, u naselju Kertvaroš odvalio se deo krova, i pao na zgradu, u delovima i na ulicu, na obližnje parkirane automobile i kontejnere.
Jak vetar odvalio limeni krov na nižu zgradu i ulicu u Kertvarošu

Kako saznaje sajt Subotica.com sa lica mesta, zgrada u Teslinoj ulici broj 70 postavljala je prošle godine krov, ili deo krova, koji se juče, pod udarima vetra, odvojio od konstrukcije i "odleteo" na zgradu u Pesničkoj ulici broj 7, koja je udaljena oko 50 metara.

Tri dela krova koja su sletela, napravila veliku stetu na delu krova i delu zgrade u Pesničkoj ulici, jedan deo se i zadržao bukvalno na krovu niže zgrade a dva dela su odletela dalje i napravila štetu na nekoliko automobila koji su bili parkirani ispred zgrade. Sreća u nesreći da u nedelju sredinom dana u tom trenutku nije bilo prolaznika pa niko nije nastradao.

Jak vetar odvalio limeni krov na nižu zgradu i ulicu u KertvarošuJak vetar odvalio limeni krov na nižu zgradu i ulicu u Kertvarošu

Stanari zgrade su odmah nazvali dežurne službe, upravnika zgrade i majstore da se vidi mogućnost sanacije, što pre. JKP "Čistoća i zelenilo" je odmah izašlo, i pokupili su delove krova koje je bilo moguće poneti a tri velika dela su ostala da leže na licu mesta.

Deo krova pao je i na nekoliko parkiranih vozila, tom prilikom ih i oštetilo. Uznemireni stanari zgrade u Pesničkoj ulici pokušali su tokom popodneva da saniraju deo štete, da pokriju najlonom oštećeni deo krova kako bi sprečili prodiranje kiše i dalje oštećenje krovne konstrukcije.

- U trenutku se začula strašna buka, kao grmljavina, a onda se začuo lom grana, pa nešto kao pucanje stakla. Sve se izdešavalo u roku od desetak sekundi - priča nam stanovnik Pesničke ulice. - Kada smo pogledali kroz prozor, imali smo šta da vidimo! Na ulici delovi krova sa susedne zgrade! Ljudi su počeli da izlaze, bilo je jezivo!

Jak vetar odvalio limeni krov na nižu zgradu i ulicu u Kertvarošu

Pretpostavlja se da je do nemile scene došlo zbog neadekvatnog postavljanja dela krova, ali više će se znati kada se tokom današnjeg dana uradi utvrde sve okolnosti i pristupi sanaciji štete.

Izvor: Subotica.com
Jak vetar odvalio limeni krov na nižu zgradu i ulicu u Kertvarošu Jak vetar odvalio limeni krov na nižu zgradu i ulicu u Kertvarošu Jak vetar odvalio limeni krov na nižu zgradu i ulicu u Kertvarošu Jak vetar odvalio limeni krov na nižu zgradu i ulicu u Kertvarošu Jak vetar odvalio limeni krov na nižu zgradu i ulicu u Kertvarošu Jak vetar odvalio limeni krov na nižu zgradu i ulicu u Kertvarošu Jak vetar odvalio limeni krov na nižu zgradu i ulicu u Kertvarošu Jak vetar odvalio limeni krov na nižu zgradu i ulicu u Kertvarošu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 5 meseci
Komentara: 25
Pregleda: 9793
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.