Komentara: 36
Pregleda: 7124

Jaramazović demantuje optužbe

04.07.2013. u 09:42h
Povodom podnošenja krivične prijave i iznešenih optužbi na njegov račun, bivši direktor OKUD "Mladost" Marin Jaramazović izdao je demanti koji prenosimo u celosti.
Jaramazović demantuje optužbe

Poslednjih dana u mediji su preneli optužbe na moj račun od strane sadašnjeg i bivšeg rukovodstva OKUD-a „Mladost“, te ovim putem želim da se oglasim povodom tih napada koji su neargumentovani i ne odgovaraju istini.

Prve igračke korake načinio sam u OKUD-u „Mladost“ pre 30 godina, tu sam savladao prve koreografije i „Mladost“ je mesto gde sam stekao celokupno svoje znanje o narodnoj igri, čiju sam lepotu promovisao kako po zemlji, tako i u svetu, i tokom cele svoje karjere isključivo kao član ansambla „Mladosti“.

Međutim u poslednjih godinu dana OKUD „Mladost“ više nije ono amatersko društvo gde sam započinjao i razvijao svoju igračku i pedagošku karijeru, više nisam nalazio svoje mesto u OKUD-u koje nije u prvi plan stavljalo potrebe članova i ljudi koji su radili sa njima na očuvanju i promociji našeg folklora u zemlji i inostranstvu.

Zbog toga sam odlučio da svoju koreografsku i igračku karijeru nastavim na drugom mestu. Ta, nimalo laka odluka, očigledno je postala razlog teških i neargumentovanih optužbi koje su se pojavile. One nemaju nikakvog uporišta u istini te zbog dece kojima sam pedagog, roditelja te dece, zbog svoje porodice i dosadašnje karijere moram da se oglasim i da kažem da je pod mojim rukovodstvom od 2002. do 2012. godine OKUD „Mladost“ zadržalo broj članova, povećalo broj nastupa i gostovanja, poboljšalo uvek skromne uslove u kojima se radi, obogatilo fundus nošnji, ali i muzičkih instrumenata, otvorilo nove smerove u skladu sa novim zahtevima dece, ostvarilo saradnju sa brojnim sličnim društvima. Stotine članova je prošlo kroz OKUD koji je učio i prihvatao decu svoje dece, odnosno svojih bivših članova. Za sve to vreme, borili smo se sa ogromnim materijalnim teškoćama, prepušteni sami sebi ne pripadajući ni jednoj naciji ili politickoj opciji. Smatrali smo da je pedagoški rad sa decom i očuvanje folklora naroda i narodnosti bivše Jugoslavije vrednost iznad svih pojedinačnih pripadnosti . Vreme će pokazati da li smo bili u pravu.

Ponosim se što sam uspeo da najveće vrednosti ovoga posla i gotovo sva svoja znanja prenesem na moje asistente, koji su danas vrhunski poznavaoci folklora i tradicije naroda ovog regiona a odlučili su da i dalje rade samnom u istom timu baveći se ovim poslom.

Polazeći od tih načela odgovorno tvrdim da nikad nisam počinio nijedno krivično delo, niti otuđio imovinu OKUD-a te se rado pridružujem zahtevu novoosnovane komisije da državni organi reaguju i provere kompletno kako moje, tako i poslovanje svih drugih rukovodilaca pre i posle mog mandata.

Ono što se pored aposlutnih neistina pojavljuje u sklopu potpuno neargumentovana krivične prijave, jeste moment u kome se ona podnosi. Prosto je nepojmljivo da su takozvane nepravilnosti u mom radu uočene tek godinu dana po mom odlasku sa mesta direktora, ili, da budem precizniji, u momentu kada ja napuštam OKUD “Mladost” a za mnom potpuno samoinicijativno I bez ikakvog mog uticaja dolaze I gotovo svi moji saradnici I veliki broj igrača. Tu činjenicu, iako na takvu odluku nikoga nisam podsticao, smatram svojim najvećim uspehom, a ubedjen sam da upravo u njoj leže i razlozi svih ovih neistinitih napada na mene.

Ovo obraćanje javnosti koristim da izrazim nadu da će “Mladost” uspeti da prevaziđe krizu u rukovođenju i rešiti svoje probleme, te postati mesto okupljanja dece i dobronamernih stvaralaca, kao što je to decenijama unazad bila. U tome im želim mnogo uspeha.

Marin Jaramazović

Postavljeno pre 11 godina i 1 nedelju
Komentara: 36
Pregleda: 7124

Povezana vest

Povezane teme

okud mladost

kulturni centar arija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.