Komentara: 2
Pregleda: 2106

Javna imovina funkcionera

01.02.2010. u 16:34h
Izvor: RTV Yueco
Javna imovina funkcionera

Rok za podnošenje imovinske karte državnih i lokalnih funkcionera Agenciji za borbu protiv korupcije istekao je u ponoć.

Gradonačelnik Subotice Saša Vučinić prijavio je stan, automobil, bankovnu ušteđevinu i dug od 25 hiljada eura koji je ostvario kao žirant nekadašnjem stranačkom kolegi Mirku Bajiću..

Bez obzira na ozbiljnost oko prijava imovine, kao i na posledice davanja netačnih ili nekompletnih informacija, subotičani misle da mnogi od funkcionera nisu prijavili kompletnu imovinu.

Od kada je najavljeno da će svi državni funckioneri morati da prijave svoju imovinu, narod u Srbiji nije mnogo tome davao na značaju. Ljudi su uglavnom bili ravnodušni tvrdeći da će mnogi funkcioneri bez obzira na ozbiljnost popunjavanja imovinskih karata, uspeti da sakriju ono što žele.

Nakon isteka roka za predaju imovinskih karata subotičani kažu da veruju da su mnogi prijavili svoje stvarno imovinsko stanje, dok drugi misle da su neki od njih uspešno to sakrili. Sociolog Milenko Smiljanic tvrdi da je popis imovinskog stanja prekopiran iz zapadnih zemalja, pre sve iz USA, gde za razliku od naše zemlje, to ima smisla. On napominje da, kada je reč o Srbiji, popis imovine predstavlja samo zabavu za građane kao i pokušaj da se, bar na kratko, skrenu pažanja sa društvenih problema.

Gradonačelnik Subotice Saša Vučinić samo je jedan od funkcionera koji je na vreme prijavio svoju imovinu. On na svom imenu nema nepokretnu imovinu, a prijavio je stan njegove supruge od 51 kvadratnog metra, automobil Škodu Octaviu i bankovnu ušteđevinu od 19.224 eura. Osim toga Vučinić je prijavio i dug od 25 hiljada eura u Vojvođanskoj banci koji je ostvario kao žirant svom nekadašnjem stranačkom kolegi Mirku Bajiću.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 7 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2106
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.