Komentara: 0
Pregleda: 900

Javni čas "Kiš teatra" u petak

10.02.2022. u 12:30h
Izvor: Subotica.com
Posle tri meseca rada, mladi glumci pozorišne radionice „Kiš teatra“ na srpskom jeziku pri Fondaciji "Danilo Kiš" održaće javni čas subotičkoj publici u petak, 11. februara u 19 časova, u svojoj glumačkoj učionici u prostorijama Fondacije (zgrada Jadran).
Javni čas "Kiš teatra" u petak

Tokom tromesečne edukacije članovi dramske radionice bavili su se unutrašnjim osećanjima, stvaranjem grupe, te prošli kroz različite vežbe koje služe otvaranju glumca na sceni.

- Po uzoru na treći semestar glume na Akademiji, polaznici su učili kako se gradi lik, pa će u prvom delu Javnog časa stoga prikazati svoje monologe. U drugom delu mladi glumci će nam pokazati sve ono što su naučili na temu odnosa s partnerom, koliko je bitan i kako se gradi. Scene koje su dramatizovali glumci su birali sami i prilagodili ih prostoru u kom će ih igrati. Za drugi deo Javnog časa radioničari su pripremili i zabavne tačke između svake scene – najavljuju u Fondaciji „Danilo Kiš“.

Na Javnom času će se predstaviti jedanaest talentovanih polaznika: Dragana Golić, Helena Savić, Jana Ristović, Jelena Mejić, Jovan Gaćinović, Nataša Tutnjević, Nemanja Dimić, Teodora Pavluković, Vladan Grbić, Vukašin Gavrić i Vuksan Burzan. Radionicu vodi student glume Stefan Orovec iz Subotice.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 900
Povezane teme

Fondacija Danilo Kiš

Danilo Kiš

javni čas

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.