Komentara: 0
Pregleda: 3015

Javni oglas za korišćenje podsticajnih sredstava za obradivo poljoprivredno zemljište

16.11.2012. u 16:35h
Javni oglas za korišćenje podsticajnih sredstava za obradivo poljoprivredno zemljište

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je Javni oglas za korišćenje podsticajnih sredstava za obradivo poljoprivredno zemljište dato u zakup za 2012. godinu, koji je namenjen fizičkim licima, nosiocima i članovima registrovanog poljoprivrednog gazdinstva (upisanog u Registar poljoprivrednih gazdinstava), koji su vlasnici poljoprivrednog zemljišta i:

1. imaju prebivalište na teritoriji APV-a;
2. koji su stariji od 65 godina i nisu korisnici penzije po osnovu prava penzijskog i invalidskog osiguranja zaposlenih ili samostalnih delatnosti;
3. da su Ugovor o dugoročnom zakupu zaključili u 2012. godini (odnosno 2009.,2010. i 2011. godini, ako su već korisnici ovih sredstava);
4. daju u zakup poljoprivredno zemljište od 0,5 do najviše 10 ha na period od najmanje 5 godina;

Podnosilac zahteva koji ispunjava tražene uslove ima pravo na 6000, 8000 ili 10.000 dinara po hektaru godišnje, zavisno od starosti zakupca i položaja parcele koja se izdaje u odnosu na položaj parcele zakupca. Uz popunjen obrazac zahteva, zainteresovana lica moraju priložiti dokumentaciju o vlasništvu obradivnog zemljišta, registraciji poljoprivrednog gazdinstva, uverenje PIO fonda, o namenskom računu i drugo.

Javni oglas otvoren je zaključno sa 05. decembrom 2012. godine. Javni oglas i obrazac zahteva mogu se preuzeti na internet strani Sekretarijata za poljoprivredu:
www.psp.vojvodina.gov.rs

Obaveštavaju se sva zainteresovana fizička lica, nosioci ili članovi poljoprivred-nog gazdinstva, koji su vlasnici poljoprivrednog zemljišta datog u zakup i koji ispunjava-ju uslove za ostvarivanje prava za korišćenje podsticajnuh sredstava, da je Gradska upra-va Subotica organizovala mogućnost da dobiju obrasce zahteva, potrebne informacije i pomoć u pribavljanju neophodne dokumentacije, kao i popunjavanja obrazaca u kance-lariji broj 2 u Novoj opštini (prizemlje) radnim danima 8,00 do 14,00 sati.

Načelnica Gradske uprave
Marija Ušumović Davčik

Postavljeno pre 11 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3015
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.