Komentara: 0
Pregleda: 2815

Javni radovi

27.03.2009. u 11:01h
Izvor: RTV Yueco
<p>Kao &scaron;to je to i planirano, Lokalna samouprava će sa nekoliko projekata učestvovati na konkursu za javne radove Ministarstva za rad i socijalnu politiku. Grad će predati projekate koje će realizovati sam, za neke će izvođači biti javna preduzeća, a neki projekti će biti predati od strane privrednih subjekata uz podr&scaron;ku grada.</p>
Javni radovi

Najveći projekat koji će grad predati Ministarstvu za rad i socijalnu politiku, je održavanje komunalne higijene grada i prigradskih naselja, a u okviru tog projekta će se sprovoditi uklanjanje divljih deponija. Za ove poslove je predviđeno 50 ljudi, a grad će učestvovati u ovom projektu sa 11 miliona dinara u okviru projekta Očistimo Srbiju, a od misnistarstva traže 9 miliona dinara. Osim ovoga, angažovaće ljude u Gradskom arhivu, Regionalnoj deponiji, a i mnoge druge ustanove će učestvovati na konkursu uz podršku grada.

I u socijalnim ustanovama će biti angažovano pedesetak ljudi, a novac koji će biti potreban za realizaciju je oko 12 miliona dinara. Socijalnim ustanovama kao što su Kolevka, Karitas i Gerontološki centar, potrebani su radnici , a Zajednica za lečenje narkomanije Hosana je isto zainteresovana za konkurisanje, a grad će im pomoći pri izradi.

Krajnji rok za predaju projekata na konkurs Ministarstva je ponedeljak, a kroz javne radove će ljudi biti angažovani 6 meseci. U lokalnoj samoupravi se nadaju da će bar 3-4 projakta proći na konkursu, a radnici koji mogu biti angažovani moraju da budu na evidenciji Zavoda za zapošljavanje.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 15 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2815
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.