Komentara: 0
Pregleda: 2128

Jedini biolog dobio otkaz

09.09.2009. u 10:34h
Izvor: Blic
Jedini biolog dobio otkaz

Jedinom biologu u Zoo-vrtu na Paliću, Gaboru Mesarošu, koordinatoru prihvatilišta za divlje životinje i članu Saveta za razvoj politike grada, direktor Mirko Šinković uručio je otkaz sa datumom od 15. septembra. Mesaroš kaže da ga je ovakva odluka prvog čoveka ustanove u kojoj radi pet godina zatekla, pogotovo što je u obrazloženju navedeno da se ugovor o radu raskida „zbog tehnoloških promena i smanjenja obima posla".

- U Zoo-vrt sam došao pre pet godina na poziv Mirka Šinkovića i godinu i po dana obavljao posao koordinatora za obrazovanje, upoznao rad ustanove i zaključio da u njoj ima prostora da se zaštita prirode ugradi u finansije i sadržaje misije vrta. Pripremio sam projekte i Ministarstvo životne sredine odobrilo je novac za izgradnju objekata za udomljavanje divljih životinja sa CITES liste. Sa sledeća dva projekta sklopili smo ugovor sa Zavodom za zaštitu prirode kako bismo za njih udomljavali bolesne životinje i oni su tu uslugu plaćali - kaže Mesaroš.


Prema njegovim rečima, u međuvremenu je formiran programski savet prihvatilišta koji je definisao pravilnik o eutanaziji i kategorizaciji divljih životinja, a njegov zadatak je bio organizovanje operativnog rada i slanje mesečnih izveštaja Zavodu koji je bio zadovoljan rezultatima. Stručno vođenje prihvatilišta dovelo je do inicijative Ministarstva da se ono unapredi za šta je Mesaroš napisao projekat s predlozima razvoja.
- Deo novca na ime projekta je bio uplaćen, a kada sam pre dve godine predložio direktoru da se obratimo pokrajini i gradu za pomoć jer se radi o obimnom poslu, počeli su problemi, odnosno dato mi je na znanje da nije moj posao da brinem o novcu - kaže Mesaroš.
O otkazu koji je uručio Mesarošu Mirko Šinković nije želeo da komentariše. On je u telefonskoj izjavi za „Blic" samo rekao da je „zakon ispoštovan".
- Nemam šta da vam kažem i ne želim da komentarišem. Mogu samo reći da smo ispoštovali zakon - rekao je Šinković.

Gradonačelnik zatečen

Saša Vučinić, gradonačelnik Subotice, kaže da je zatečen otkazom Gabora Mesaroša.
- U petak sam u sklopu priprema rebalansa budžeta i mera koje se moraju primeniti u svim ustanovama razgovorao sa direktorom Zoo-vrta i nijednog trenutka tema razgovora nije bio višak radnika. Gabor Mesaroš je član Saveta za razvojnu politiku grada zadužen za zaštitu životne sredine što dovoljno govori o mom mišljenju o njegovim kvalitetima. Međutim, pre nego što razgovaram sa direktorom Šinkovićem neumesno je da se izjašnjavam.

Izvor: Blic
Postavljeno pre 15 godina i 2 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 2128
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.