Komentara: 0
Pregleda: 872

Jedrenje: Takmičari Palića uveliko u sezoni, iza sebe imaju zapažene rezultate, predstoji im serija regata na "domaćem" terenu

29.04.2022. u 14:06h
Izvor: Subotica.com
Jedrenje: Takmičari Palića uveliko u sezoni, iza sebe imaju zapažene rezultate, predstoji im serija regata na "domaćem" terenu

Nenad Zakić je odmah nakon povratka sa BIOR (Bodrum International Optimist Regate), otputovao na 4. "Clivo sailing Cup" u Hrvatsku, Kristina Boja i Danilo Bešić bili su u Hourtinu, u Francuskoj, na ILCA 6 i ILCA 7 - U21 Evropskom prvenstvu, dok su najmlađi takmičari klase Optimist su učestvovali na 29. Uskršnjoj regati, koja je održana u Novom Sadu, na Dunavcu.

- S obzirom da je tek početak sezone, naši takmičari su se lepo dokazali i na međunarodnim regatama, čak i pored onih takmičara iz inostranstva koji tokom cele godine imaju uslove za jedrenje - zadovoljni su u JK "Palić".

Na međunarodnim regatama se najbolje pokazao Nenad Zakić osvojivši 20. mesto od ukupno 136 takmičara, ali i Kristina i Danilo su postigli lepe rezultate na Evropskom prvenstvu i ujedno učestvovali na odličnoj pripremi za najbitniju regatu, tj. Prvenstvo Srbije, koje će se održati na Paliću u periodu od 29. aprila do 1. maja.

Jedrenje: Takmičari Palića uveliko u sezoni, iza sebe imaju zapažene rezultate, predstoji im serija regata na "domaćem" terenuNajuspešniji su ipak bili najmlađi takmičari kluba - početnici klase Optimist, koji su se iz Novog Sada vratili sa tri medalje. Tijana Zakić je osvojila 2. mesto u generalnom plasmanu, David Česko 3. mesto u kategoriji dečaka do 12 godina, a Marko Atić je dobio posebno priznanje kao najmlađi takmičar.

Nakon regata u gostima, takmičari sa Palića su se 23. i 24. aprila isprobali i na domaćem terenu, na regati koju je organizovao JK "Reful", takođe sa Palića.

Na Reful kupu Nenad Zakić je u generalnom plasmanu osvojio 1. mesto u klasi "Optimist", Tihomir Zakić – 1. mesto klasa FIN i Robert Kovač – 1. mesto klasa ILCA 7, dok je Viktor Harangozo bio treći u klasi FIN

JK Palić od 29. aprila do 1. maja oragnizuje 76. Prvomajsku regatu / Državno prvenstvo, odmah zatim, od 6. do 8. maja "SEEOOC 2022" – 15. Otvoreni Kup Jugoistočne Evrope za klasu optimist i Otvoreno prvenstvo Vojvodine od 14. do 15. maja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 872
Povezane teme

jedriličarski klub palić

jedriličarska regata

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.