Komentara: 0
Pregleda: 985

Jedrenje: Više od 70 takmičara na 9. Reful kupu

29.04.2022. u 17:18h
Izvor: Subotica.com
Proteklog vikenda, 23. i 24. aprila, održan je tradicionalni, deveti po redu, Reful kup u jedrenju. Na takmičenju je učestvovalo svih šest klasa koje aktivno jedre u Srbiji, a učešće je uzelo više od 70 takmičara iz klubova - Vojvodina, Beograd, Đerdap, Palilula, Palić, Zemun, Gemax i domaćin Reful.
Jedrenje: Više od 70 takmičara na 9. Reful kupu

Prvog dana su odvožene 3 trke po promenjim hladnom vremenu sa zapadnim vetrom promenjive jacine. Promena smera i jacine vetra nije dozvolila da optimisti odjedre treću trku tako da su oni završili dan sa samo dve trke.

- Ako smo rekli da je prvog dana jedreno po promenjivom vetru, onda je drugog dana bilo ekstremno promenjivo vreme, koje se menjalo iz bezvetrice do olujnog vetra i od vedrog suncanog dana do pljuska. Dan smo započeli sa klasom "Optimist", kako bi i oni imali tri trke što je uslov da regata bude uspešna. Odjedrena je jedna kompletna trka za sve klase, tako da su svi imale po 4 odjedrene trke.Vremenski uslovi nam nisu dozvolili da zavrsimo petu trku koju smo morali prekinuti zbog promene vetra od 90 stepeni - kažu iz JK "Reful".

Jedrenje: Više od 70 takmičara na 9. Reful kupuJK "Reful" je predstavljala Petra Buljovčić u klasi "ILCA6", koja je bila druga.

Pobednici po klasama su: 470 kormilar - Lena Puletić (JK Gemax), FIN - Tihomir Zakić (JK Palić), ILCA7 - Robert Kovač (JK Palić), ILCA6 muškarci - Dušan Trbojević (JK Zemun), ILCA6 devojke - Angelina Saračević (JK Zemun), ILCA4 muškarci - Andrija Maras (JK Zemun), ILCA4 - Aleksandra Vujošević (AJK Beograd) i Optimist - Nenad Zakić (JK Palić),

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 985
Povezane teme

jedrenje

jedriličarski klub reful

reful kup

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.