Komentara: 0
Pregleda: 1355

Jeftinija kirija za subotičke zakupce

05.07.2010. u 16:00h
Izvor: Dnevnik "Danas"
Jeftinija kirija za subotičke zakupce

U Subotici je konačno nešto i pojeftinilo. Prema odluci subotičkog Gradskog veća, za čak 50 odsto trebalo bi da se smanje zakupnine poslovnih prostora na Paliću, ali i u samom gradu, koji se nalaze u blizini gradilišta. Kako je objašnjeno na sednici Gradskog veća, ovim potezom se želi pomoći zakupcima pre svega objekata na Paliću, jer će u narednom periodu započeti serija radova u sklopu projekta "Park Palić", zbog čega bi mogao biti smanjen i obim poslova zakupaca prostora u zoni gradilišta.

Kako je rečeno, na Paliću ima sedam-osam zakupaca koji u ekstra zoni plaćaju 908 dinara po kvadratu, odnosno par stotina hiljada dinara na mesečnom nivou, pa će zahvaljujući izuzetnoj brizi gradske vlasti oni nekako moći da prežive, jer će im zakupnina iznositi tek nešto više od stotinu hiljada dinara mesečno.

Ni u samom gradu u blizini gradilišta, a najveće je ono u najužem centru grada kod pozorišta, zakupnine nisu male, i nezvanično se pominju cifre od par hiljada evra. Takva briga Gradskog veća za tu vrstu zakupaca je zaista dirljiva, (i verovatno na talasu ideje o privlačenju investitora po svaku cenu), ali je pitanje ko će biti uskraćen za taj deo prihoda gradske kase, odnosno ko će na kraju to finansirati. Građane takođe zanima i da li bi gradska vlast eventualno mogla razmisliti o smanjenju ekološke takse onima koji stanuju u blizini gradilišta. Budžet grada ne bi bio mnogo oštećen, jer su te takse i do hiljadu puta niže od pomenutih zakupnina, ali bi pojedinačni kućni budžeti to smanjenje i te kako osetili, možda čak u većoj meri nego nego siroti mali zakupci palićkih vila, banaka i butika.

 

Izvor: Dnevnik "Danas"
Postavljeno pre 14 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1355
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.