Komentara: 45
Pregleda: 5933
Foto

JKP „Čistoća i zelenilo“ obeležilo 75 godina poslovanja

23.09.2022. u 17:01h
Izvor: Subotica.com
Smotrom mehanizacije i vozila i svečnom sednicom JKP „Čistoća i zelenilo“ obeležilo je danas 75 godina postojanja i 135 godina kako se u Subotici održava javna higijena.
JKP „Čistoća i zelenilo“ obeležilo 75 godina poslovanja

Značajan jubilej zaposlenima čestitao je gradonačelnik Stevan Bakić poručujući da je JKP „Čistoća i zelenilo“ jedno od najvažnijih preduzeća u komunalnom sistemu i da veruje da će nastaviti sa unapređenjem svoje delatnosti investicionim ulaganjima u objekte, opremu i projekte koji će pratiti trendove i modernizaciju.

- Poznato  je da je Subotica grad koji ima čiste ulice i uređene zelene površine i drvorede i da pored jubileja, 75 godina od osnivanja preduzeća, obeležavamo i 135 godina od kako je gradski lekar u svom izveštaju skrenuo pažnju Gradskom veću da su ulice izuzetno prljave i da treba preduzeti mere protiv epidemije kolere – podsetio je gradonačelnik Bakić. - Veliki uspesi u  poslovanju rezultat su odgovornog i sistematičnog organizovanja, upravljanja i rukovođenja, orijentisanog na izazove i promene  u okruženju, sa jasno definisanim ciljevima koje treba ostvariti uz optimalno angažovanje i organizaciju resursa. Pored opreme i objekata važan resusrs su i zaposleni. Dobrom organizacijom i adekvatnim delovanjem preduzeće je tokom pandemije korone dokazalo da je može u kratkom roku u stanju da stavi  svoje kapacitete na raspolaganje društvenoj zajednici i odgovori na krizne situacije.  U bliskoj budućnosti biće važan činilac u Regionalnom sistemu upravljanja otpadom, što dokazuje donacija od osam autosmećara i dva autopodizača. Podsećam, u cilju unapređenja životne sredine za godinu dana uklonjeno je osam divljih deponija a sredstva za njihovo čišćenje u visini od 9.2 miliona dinara obezbedili su Minisatrstvo za zaštitu životne sredine i Grad Subotica.

JKP „Čistoća i zelenilo“ obeležilo 75 godina poslovanjaDa nijedno preduzeće ne može da bude uspešno bez svojih zaposlenih, kako onih koji trenutno rade, tako i onih koji su gradili preduzeće prethodnih decenija poručio je i Balint Pastor, predsednik Skupštine grada.

- Nadležnosti preduzeća su odvoženje i skladištenje otpada,  održavanje javnih površina i zoohigijena, ima oko tri stotine zaposlenih i svoju delatnost obavlja za skoro 40.000 domaćinstava iz samog grada i drugih mesnih zajednica. Istakao bih održavanje zelenih površina i nastojanje preduzeća da grad sačuva onakav kakav treba da bude i po čemu je prepoznatljiv – istakao je Pastor.  - Uspostavljanje adekvatnog sistema upravljanja otpadom je veliki zadatak za sve opštine i gradove i subotički region je izabran da bude Regionalni centar za upravljanje otpadom. Dugo smo čekali na izgradnju i opremanje Regionalne deponije, a pre dva dana je na sajtu Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine objavljen nacrt rešenja o izdavanju integrisane dozvole za operatera Regionalne deponije, za rad celokupnog postrojenja u Bikovu. Što znači da će steći sve dozvole za obavljanje delatnosti. Gradimo savremen sistem upravljanje otpadom i oba preduzeća će imati značajnu ulogu.

JKP „Čistoća i zelenilo“ obeležilo 75 godina poslovanja

JKP „Čistoća i zelenilo“ obeležilo 75 godina poslovanjaPo rečima Slobodana Miloševa, direktora JKP „Čistoća i zelenilo“, od 2013. godine preduzeće je počelo da se uzdiže, a taj period je bio i najteži, radilo se danonoćno.

- Naš rad se isplatio i to danas prepoznaju i korisici naših usluga. Finansijska sredstva koja su izdvojena iz budžeta Grada pomogla su preduzeću kada je to bilo neophodno za kupovinu opreme i radnih mašina. Poslovanje preduzeća kretalo se uzlaznom putanjom u svakom segmentu,  imali smo pozitivne finansijske rezultate, realizovane su investicije, nabavljana vozila i radne mašine – naglasio je direktor Milošev. – Preduzeće je izvršilo proširenje i rekonstrukciju prihvatilišta za napuštene životinje, tako da Grad Subotica ima reprezentativno prihvatilište koje ispunjava svetske standarde. Preduzeće  je realizovalo nabavku i podelu tipskih posuda za odlaganje čvrstog komunalnog otpada svim građanima a izradilo je i projekat sanacije i rekultivacije nesanitarne deponije „Aleksandrovačka bara“. Za realizaciju investicija koristili smo sopstvena sredstva i sredstva iz budžeta Grada Subotice.

JKP „Čistoća i zelenilo“ obeležilo 75 godina poslovanja

Izvor: Subotica.com

Smotra mehanizacije JKP "Čistoća i zelenilo"

Smotra mehanizacije JKP "Čistoća i zelenilo" Smotra mehanizacije JKP "Čistoća i zelenilo" Smotra mehanizacije JKP "Čistoća i zelenilo" Smotra mehanizacije JKP "Čistoća i zelenilo" Smotra mehanizacije JKP "Čistoća i zelenilo" Smotra mehanizacije JKP "Čistoća i zelenilo" Smotra mehanizacije JKP "Čistoća i zelenilo" Smotra mehanizacije JKP "Čistoća i zelenilo"
Pogledaj ostale fotografije

Svečana sednica povodom 75 godina JKP "Čistoća i zelenilo"

Svečana sednica povodom 75 godina JKP "Čistoća i zelenilo" Svečana sednica povodom 75 godina JKP "Čistoća i zelenilo" Svečana sednica povodom 75 godina JKP "Čistoća i zelenilo" Svečana sednica povodom 75 godina JKP "Čistoća i zelenilo" Svečana sednica povodom 75 godina JKP "Čistoća i zelenilo" Svečana sednica povodom 75 godina JKP "Čistoća i zelenilo" Svečana sednica povodom 75 godina JKP "Čistoća i zelenilo" Svečana sednica povodom 75 godina JKP "Čistoća i zelenilo"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 9 meseci
Komentara: 45
Pregleda: 5933
Povezane teme

jkp čistoća i zelenilo

balint pastor

slobodan milošev

stevan bakić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.