Komentara: 32
Pregleda: 6396

Jobik otvara kancelariju u Subotici?

14.06.2014. u 17:27h
Izvor: RTV Yueco
Poslanik desničarske stranke Jobik u parlamentu Mađarske Ištvan Savai otvoriće prijemnu kancelariju u Subotici, objavio je informativni portal na mađarskom jeziku "Vojvodina danas.Savai i organizator grupe Jobika za Vojvodinu Ervin Kiš obrazložili su da je, nakon što je grupa Jobika za Vojvodinu morala da zatvori svoju kancelariju u Subotici "pod skandaloznim uslovima, odlučeno da će umesto partijske kancelarije u tom gradu otvoriti poslaničku kancelariju početkom ove jeseni u Subotici.
Jobik otvara kancelariju u Subotici?

Nakon parlamentarnih izbora 2014. godine u Mađarskoj stvoreni su uslovi da poslanici uz podršku parlamenta otvore kancelarije u cilju kontakta sa građanima, i ova mogućnost, prema tumačenju Jobika, odnosi se i na kontakt sa Mađarima u susednim zemljama.Prema podacima Ervina Kiša, grupa Jobika u Vojvodini ima 30 članova.

Jobik je pokušao da otvori kancelariju u Subotici krajem januara, a otvaranje te kancelarije tada je osudio lider Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor, koji je pet meseci kasnije napadnut u Budimpešti od strane simpatizera Jobika.

Jobik - Pokret za bolju Mađarsku je nacionalistička politička stranka krajnje desnice u Mađarskoj.Na nedavno održanim parlamentarnim izborima u Mađarskoj osvojili su oko 20 odsto glasova, i predstavljaju treću po snazi političku opciju u parlamentu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 1 mesec
Komentara: 32
Pregleda: 6396
Povezane teme

jobik

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.