Komentara: 25
Pregleda: 6187

Joga za mlade u Dudovoj šumi

02.08.2013. u 19:21h
Juče je u Dudovoj šumi održan prvi čas joge namenjen mladima. Kancelarija za mlade organizuje u avgustu mesecu javni čas Hatha joge u Dudovoj šumi. Osnovni cilj je da se Hatha joga približi širem krugu javnosti, naročito mladima nastojeći da steknemo naviku vežbanja i time očuvamo i poboljšamo zdravlje.
Joga za mlade u Dudovoj šumi

Hatha joga predstavlja spoj asana (fizičkih vežbi), pranayame (tehnike disanja) i đane (meditacije). Vežbe su srednjeg intenziteta, pa iz tog razloga mogu da ih praktikuju i deca. Akcenat je na celokupnom telu, kako na fizičkom tako i na mentalnom planu. Vežbe istezanja povoljno utiču na mišiće i muskulaturu celog tela, dok vežbe disanja i meditacija umirujuće deluju na mentalni plan. Vodiće Srđan Sobin, joga asistent i predstavnik „Yoga Centra Subotice“, čiji je osnivač Nemet Žolt koji poseduje mnogobrojne sertifikate iz istoimene oblasti. Časovi će se održavati četvrtkom od 19:30 u Dudovoj šumi, pored jezera. Čas je besplatan i pozvani su svi mladi koji žele da se upoznaju sa ovim stilom vežbanja. Potrebno je poneti prostirku na kojoj će mladi vežbati.

Podsećamo da se takođe utorkom održavaju besplatni časovi aerobik karatea u Dudovoj šumi sa početkom u 19:30h. U pitanju je miks yoga i karate vežbi srednjeg intenziteta prilagođenih tako da se shvati suština pokreta kako bi se vežba mogla odmah pravilno izvesti. Akcenat je na vežbama istezanja, izometrijskom jačanju i stavovima na jednoj nozi. Vodiće Branislav Matejin, karate instruktor i omladinski radnik.

Iz Kancelarije za mlade mole sve zainteresovane da se prethodno prijave na mail (ime i prezime, kontakt telefon) – office@kzm.subotica.rs

Postavljeno pre 10 godina i 11 meseci
Komentara: 25
Pregleda: 6187
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.