Komentara: 4
Pregleda: 2351

Još 700 mogućih priključaka na kanalizaciju na Paliću

23.05.2021. u 11:00h
Izvor: TV Subotica
Još 700 mogućih priključaka na kanalizaciju na Paliću

Izgradnja kanalizacione mreže na Paliću, koju je finansirala Vlada Nemačke, završena je prošle godine i sa već postojećom mrežom do sada je izvedeno 1.488 priključaka. Kako nadležni u JKP „Vodovod i kanalizacija“ objašnjavaju, prostora za priključenje na javnu kanalizaciju u tom naselju ima za još oko 700 korisnika, ukupno čak 2.200.

- Delimično smo zadovoljni brojem priključaka i mislimo da bi najbolje bilo za održavanje sistema da iskoristimo 100 odsto kapaciteta. Ostaje nam da obezbedimo još 700 priključaka na Paliću da bismo mogli da kažemo da imamo mogućnost da se svi korisnici priključe - kaže Čaba Šanta, izvršni direktor za investicije u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Još 700 mogućih priključaka na kanalizaciju na PalićuS obzirom na to da je glavni cilj projekta u okviru kog se gradi kanalizacija zaštita biodiverziteta Palićkog i Ludaškog jezera, odnosno sprečavanje ispuštanja otpadnih voda u kanal koji povezuje ta dva jezera, podsećaju nadležni, primarno je bilo da se što više građana koji su najbliži jezeru priključi.

- Naravno, prioritet su bile one zone gde je veći broj stanovnika. Na početku projekta bio je jedan uslov, da probamo što više da priključimo one zone koje su blizu jezera, da bi zagađivanje preko podzemne vode bilo što manje - dodaje Šanta.

Kako je doneta odluka na nivou grada da je priključenje na javnu kanalizaciju obavezno za ona domaćinstava ispred čijih kuća prolazi mreža, „Vodovod“ šalje obaveštenja građanima. Podsećaju da je cena za Palić 27.700 dinara bez PDV-a, a otplata je moguća i 24 rate.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 3 godine i 1 mesec
Komentara: 4
Pregleda: 2351

Povezana vest

Povezane teme

jkp vodovod i kanalizacija

kanalizacija na paliću

javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija

čaba šanta

priključenje na kanalizacionu mrežu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.