Komentara: 0
Pregleda: 1333

Još jedan Festival u Subotici

16.01.2009. u 17:53h
Još jedan Festival u Subotici

Subotica će ove godine biti obogaćena još jednim festivalom. U novembru će se održati festival "Desire Central Station" čiji je idejni tvorac pozorište Deže Kostolanji. Lokalna samouprava pozdravlja ovu inicijativu s obzirom na to da se za Suboticu govori da je grad festivala,pa ukoliko nastoji da takav i ostane kvalitetni festivali su od velikog značaja.

Festival neće biti takmičarskog karaktera,već joj je cilj da što više pozorišnih komada dođe do ljudi i da poseta pozorištima bude nešto što se podrazumeva. Festival je dobio naziv po piscu Deže Kostolanji čije je umetničko ime Dezire a Dezire tarmavaj je projekat koji traje celu godinu u okviru pozorišta a festival će biti kruna tog projekta. Na festivalu će biti prikazani savremeni pozorišni komadi čije osobenosti se neće vezivati za standardnost,okvirnost i monotonost.

Pozorište Deže Kostolanji je mesto koje okuplja i mlade i stare. U toku svake predstave postoji i prevod na sprski jezik,što ukazuje na njihovu otvorenost i multikulturalnost stoga su oni određeni da budu nosioci festivala. Svake godine je sve veća potreba za pozorišnim predstavama koje ne potiču samo iz Subotice i koje su namenjene odraslima.

Iz budžeta je izdvojeno pet miliona i 980 hiljada dinara. Ukoliko se završe radovi, održaće se u nekadašnoj diskoteci Lifka koja će biti adaptirana za pozorište. U okviru festivala naši sugrađani će biti u prilici gledati i predstave iz Slovenije,Bugarske, Makedonije,Bosne i Hercegovine,Mađarske i Nemačke.

 

Postavljeno pre 15 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1333
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.