Komentara: 20
Pregleda: 4579

„JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje Subotica“ sumira godinu

19.12.2022. u 16:20h
Izvor: Subotica.com
Uprkos izazovnoj godini koja je na izmaku, JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje Subotica realizovao je više posla nego što je to prvobitno bilo planirano.
„JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje Subotica“ sumira godinu

Tokom godine izvršena je rehabilitacija saobraćajnica u ukupnoj dužini od deset kilometara, a prošle nedelje su završeni i radovi na obnovi kolovoza u ulicama Cara Lazara i Cara Dušana čime se završavaju radovi ove vrste za tekuću godinu.

Takođe, rehabilitovano je tri kilometra trotoara, 19 kilometara atarskih puteva, a urađena je i izgradnja kolovoza u dužini od oko pet kilometara u gradskim i prigradskim mesnim zajednicama.

- Godinu smo počeli sa budžetom od oko 590 miliona dinara, a završavamo je sa 840 miliona, prvenstveno zbog transfera sa viših nivoa vlasti, ali i rebalansa budžeta Grada. Zahvaljujući tome uspeli smo da uradimo više nego što je bilo planirano početkom godine – ističe Ognjen Golubović, direktor JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje Subotica. – Obnova puteva i izgradnja kolovoza je možda građanima na oko najvidljivija, ali smo u okviru nadležnosti postavili brzinske displeje na prilaznim putevima i u zonama škola, rekonstruisali više sportskih terena, a na jednom je postavljena tartan podloga, proširena mreža ulične rasvete. Osim navedenog potpuno je rekonstruisan trg sa pešačkim stazama i novim mobilijarom u Bajmoku, završena je druga faza uređenja parkinga kod hale sportova u Dudovoj šumi, parkinzi u MZ Prozivka i u okviru Privredne zone Mali Bajmok. 

Ledeni tobogan

- Za uživanje u zimskim danima, našim sugrađanima postavili smo pet klizališta i ledeni tobogan. Građani su nam se žalili i na biciklističke staze, te smo ove godine i za to izdvojili sredstva i radovi su trenutno u toku u MZ Prozivka i nastaviće se u centru grada. U toku su radovi na postavljanju teretane na otvorenom u parku na Prozivci, a u narednom periodu planiramo postavljanje više ovakvih sadržaja kao i skejt parka, dodaje Golubović.

„JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje Subotica“ sumira godinuTrenutno se radi projektno-tehnička dokumentacija za izgradnju kolovoza u 17 ulica u više mesnih zajednica čija se izgradnja očekuje u narednoj godini. Završena je izrada projektno tehničke dokumentacije za kružni tok na raskrsnici ulica Arsenija Čarnojevića i Sep Ferenca kao i semaforizaciju raskrsnice Segedinskog puta prema Radanovcu.

Pune ruke posla tokom godine imala je i Služba za urbaniastičko planiranje ovog preduzeća, koja je nastavila tendenciju za pokrivanje celog građevinskog područja planskom dokumentacijom.

- Prioritet izrade i donošenja planske dokumentacije bili su planovi koji su se ticali usklađivanja gradskih prostora koji su u neposrednom kontaktu sa trasom brze pruge. Usvojen je PDR centra grada – zona 1, kojim je rešavan problem Gradskog klizališta, koje se nalazi na zemljištu koje pripada Železnicama Srbije, što je kočilo obnovu ovog sportskog objekta. Ovo je od izuzetne važnosti za Grad s obzirom da je rešavanjem imovinsko pravnih odnosa sa železnicom bio prvi preduslov da se krene ka rešavanju problema stadiona malih sportova – dodaje Golubović. – U potpunosti je završen PDR istočno od Majšanskog mosta do bivšeg kompleksa livnice i zapadno do Ulica Arsenija Čarnojevića i Aleje Maršala Tita, koja omogućava izgradnju petlje ispod mosta.  Urađen je PDR za Bačke Vinograde, a izmenjen je za Novi Žednik.

„JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje Subotica“ sumira godinuZahvaljujući pomoći Službe za stanovanje, urađeno je jedanaest krovova na stambenim zgradama.

- Dajemo pozajmice našim korisnicima za obnovu krovova i fasada, najčešće na pet godina, koji se otplaćuje kroz etaž koji građani plaćaju u mesečnim ratama. Trudimo se da izađemo u susret našim korisnicima i zajedno nađemo rešenje za probleme sa kojima se susreću – ističe naš sagovornik.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 8 meseci
Komentara: 20
Pregleda: 4579
Povezane teme

Asfaltiranje ulica u Subotici

biciklistička staza

asfaltiranje

javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje

jp za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje subotica

ognjen golubović

ledeni tobogan

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.