Komentara: 0
Pregleda: 2531

Juče počela deratizacija u Subotici

25.10.2011. u 16:57h
Izvor: RTV Yueco
Juče počela deratizacija u Subotici

Juče je počela deratizacija i trajaće mesec i po dana. 

Deratizaciju realizuje firma “Ciklonizacija” iz Novog Sada. Kontrolu sprovodi gradska služba za komunalno-inspekcijske poslove i ukoliko građani imaju primedbe mogu da se jave na telefon 626 943. Za ovu namenu grad je izdvojio tri miliona i 158 hiljada dinara.

Subotica je jedan od retkih gradova u Srbiji gde se realizuje sistematska deratizacija. Stanje nije alarmantno po pitanju broja glodara u gradu. Radiće osam ekipa od po dva operativca i još dva koji će lepiti plakate na vidna mesta po mesnim zajednicama pre početka deratizacije.

Otrovni mamci će biti podeljeni u 55.300 domaćinstava i postavljeni u 4500 stambenih objekata. Posebno će se raditi i žarišta gde se zna je da povećan broj glodara poput Aleksandrovačke bare i stočnih groblja.

Deratizacija će da traje do početka decembra ukoliko to budu vremenski uslovi dozvoljavali. Sitni glodari prenose preko 30 vrsta bolesti i zbog toga je veoma bitno da sistematski i na vreme budu uništeni.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2531
Povezane teme

deratizacija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.