Komentara: 8
Pregleda: 4913

Kad budem mlađi - Matija Bećković

08.03.2013. u 14:23h
Izvor: RTV City
U Srpskom kulturnom centru Sveti Sava, sinoć je održano književno veče, na kome su predstavljene dve knjige poema našeg poznatog pesnika, Matije Bećkovića. "Kad budem mlađi", u izdanju Matice srpske i "Kad budem još mlađi", u izdanju Srpske književne zadruge su knjige kojima je Bećković želeo da pošalje, kako je rekao, poruku: Kad bi znala starost kakva će biti mladost.
Kad budem mlađi - Matija Bećković

"Ovo je vek mladih ljudi, i kad se može biti mlad, što bi čovek bio star, rekao je Bećković, dodavši da je ideju o večnoj mladosti, i sve savete kojim nas svakodnevno zapljuskuju sa svih strana, o tome šta da jedemo, kako da spavamo, kako da živimo da bi uvek bili zdravi, lepi i mladi, pokušao da pretoči u poeme jezikom novih naraštaja."

Uvek dobrodošao i rado viđen gost u Subotici, poznati pesnik je o našem gradu rekao:"Divan grad, otmen i gospodski, dostojan knjige i poezije."

Iako se prilikom svakog Bećkovićevog gostovanja u Subotici traži mesto više, pisac kaže da je za njega uvek veliko iznenađenje kad pred sobom ima brojnu publiku:"Uprkos tome što televizija stalno govori da više ne postoji književna publika i ljubitelji poezije, da knjige niko ne čita i da su pesnici otpevali svoje, ovo veče govori suprotno", nije krio zadovoljstvo Bećković.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 11 godina i 5 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 4913
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.