Komentara: 1
Pregleda: 1767

Kako motivisati đake da uče?!

06.08.2012. u 17:26h
Izvor: RTV Yueco
U Velikoj većnici Gradske kuće svečano je otvorena 16. Letnja akademija prosvetnih radnika Mađara. Cilj seminara na kome je učešće uzelo 200 prosvetnih radnika, je stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju na mađarskom nastavnom jeziku. Program seminara akreditovan je od strane Ministarstva prosvete RS.
Kako motivisati đake da uče?!

Već više od deceniju i po prosvetni radnici, pedagozi i vaspitači koji predaju na mađarskom jeziku, okupljaju se na ovom profesionalnom skupu, na kojem tokom pet dana slušaju predavanja iz oblasti obrazovanja i vaspitanja, kulture i društvenih nauka. Skup je međunarodnog karaktera, te će se i ove godine među učesnicima naći prosvetni radnici iz Mađarske, Slovačke, Rumunije, Ukrajine, pa čak i Švajcarske. Nekima od njih, ovo neće biti prvo učešće na skupu.

Seminar će biti organizovan u 9 sekcija, koje će se narednih dana održavati kao i svake godine u prostorijama Tehničke škole “Ivan Sarić”. Predavanja po sekcijama namenjena su vaspitačima, učiteljima, pedagozima, kao i profesorima koji predaju mađarski jezik i književnost, istoriju, prirodne nauke i informatiku. Zajednički cilj prosvetara je motivisanje đaka da stiču nova znanja.

Iako je leto i vreme godišnjih odmora, odziv na seminar je veliki. Ukupno je prijavljeno oko 200 prosvetnih radnika, kojima će predavanje držati eminentni profesori iz Mađarske i Srbije. Budući da je ovo usavršavanje uvršteno u akreditovane programe Ministarstva prosvete, učesnicima se učešće na seminaru vrednuje kao zvanično stručno usavršavanje sa 24 boda.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1767
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.