Komentara: 5
Pregleda: 5093
Foto

"Kako provesti raspust" - besplatne školice sporta za decu

11.06.2024. u 13:48h
Izvor: Subotica.com
Tokom letnjih meseci u 19 sportskih klubova i udruženja u našem gradu biće organizovane školice sporta, na kojima će mališani imati priliku da pre svega pobliže upoznaju neke od sportova za pokazuju sklonosti ili interesovanje. Treninzi će biti realizovani u različita vremena kako bi deca imala priliku da se oprobaju u više sportova i otkriju onaj u kome se pronalaze.
"Kako provesti raspust" - besplatne školice sporta za decu

Besplatne škole sporta dobra su prilika da deca raspust provedu aktivno se baveći sportom, družeći se i otkrivajući svoje talente. 

- Želimo da deci omogućimo da se bave sporotom i da se što više njih uključi u akciju. Kroz ovaj projekat ćemo videti koliko su naša deca zainteresovana da se besplatno bave sportom, i da vidimo koliko su klubovi spremni da svojim angažmanom što više deci približe sport. Sportski savez će praviti školicu sporta na Paliću, koja će podrazumevati poligone i upoznavanje dece uzrasta od 5 do 8 godina sa osnovama sporta. Sem toga, biće i škola jedrenja, škola šaha, stonog tenisa, zatim osnove borilačkih sportova, hokej na travi, biciklizam, škola jahanja, američki fudbal, gimnastika, strljaštvo, sportsko penjanje i snalaženje u prostoru, OCR kamp na paliću, škola košarke, osnove karatea, školica rolera, tenisa, kao i samoodbrana za decu, džiju-džica i krosfit za decu - kaže Dejan Vuković, generalni sekretar Sportskog saveza Subotice. 

"Kako provesti raspust" - besplatne školice sporta za decu

S obzirom da je ove godine Subotica Evropski grad sporta, ovo je još jedan od vidova njene promocije, ali pre svega promocije sporta i zdravog načina života među decom. 

 - Akcija podrazumeva da se tokom jula i avgusta orgabizuju besplatne školice, a to je zajednička akcija Grada Subotice, Sportskog saveza Subotice i subotičkih sportskih klubova. Ukupno njih 19 se priključilo akciji. Cilj je da našoj deci učinimo raspust zanimljivim i da oni aktivno provedu letnji raspust - kaže Nataša Aleksić, član Gradskog veće zadužen za sport i omladinu. 

"Kako provesti raspust" - besplatne školice sporta za decu

Prijava se vrši pozivom kontakt osobe iz kluba za koji je dete zainteresovano, a spisak svih sportova, odnosno sportskih organizacija i ustanova koje učestvuju u promociji sporta i fizičke aktivnosti, kao i njihove kontakte - pogledajte ovde.

Izvor: Subotica.com
Promocija letnjih aktivnosti za decu Promocija letnjih aktivnosti za decu Promocija letnjih aktivnosti za decu Promocija letnjih aktivnosti za decu Promocija letnjih aktivnosti za decu Promocija letnjih aktivnosti za decu Promocija letnjih aktivnosti za decu Promocija letnjih aktivnosti za decu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 mesec i 4 dana
Komentara: 5
Pregleda: 5093
Povezane teme

sport subotica

sportski savez subotice

nataša aleksić

dejan vuković

školica sporta

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.