Komentara: 13
Pregleda: 6680

Kako regulisati saobraćaj u gradu?

15.12.2015. u 17:24h
Izvor: Subotica.com
Lokalna samouprava raspisala je juče javnu nabavku za izradu projekta tehničkog regulisanja saobraćaja na lokalnim putevima na teritoriji grada Subotice. Procenjena vrednost javne nabavke je oko 5,8 miliona dinara.
Kako regulisati saobraćaj u gradu?

Opšti cilјevi regulisanja i upravlјanja saobraćaja su efikasno odvijanje saobraćaja i iskorišćenje postojeće mreže puteva i saobraćajnica, u cilјu postizanja što kvalitetnijeg stepena aktuelnih saobraćajnih zahteva, uz povećanje bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

Cilj projektnih aktivnosti je optimizacija saobraćaja

Cilј svih mera i aktivnosti u okviru projekta tehničkog regulisanja saobraćaja je da se u skladu sa specifičnostima putne mreže na području naselјa i povezanih saobraćajnih zahteva koji se odnose na lokalni i tranzitni saobraćaj, izvrši optimizacija saobraćajnog procesa, koja se odnosi na povećanje protočnosti saobraćaja, sa istovremenim povećanjem nivoa bezbednosti saobraćaja na deonicama državnih puteva kroz naselјeno mesto, kao i na celokupnoj saobraćajnoj infrastrukturi naselјa.

U okviru predmetne nabavke potrebno je izraditi saobraćajni projekat tehničkog regulisanja saobraćaja za mrežu saobraćajnica (uličnu mrežu) u gradu Subotici. Projekat sadrži tri faze, gde se na osnovu saobraćajnog istraživanja u prvoj fazi definiše predlog mera, nakon čega se u trećoj fazi vrši izrada projekta za izvođenje radova i postavlјanje saobraćajne signalizacije. Projektant je u obavezi da nakon saobraćajnog istraživanja, a pre definisanja predloga mera izradi analizu bezbednosti saobraćaja u cilju potpunog sagledavanja problema u saobraćaju sa aspekta bezbednosti saobraćaja i davanja odgovarajućih predloga mera.

Predmetni projekat obuhvata izradu tehničke dokumentacije za uličnu mrežu lokalnih saobraćajnica u Subotici, čija ukupna dužina iznosi za Grad Suboticu 416,967 km.

Javna nabavka je objavljena na zvaničnom sajtu grada.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 9 meseci
Komentara: 13
Pregleda: 6680
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.