Komentara: 0
Pregleda: 5729

Kalinićev otac zabrinut za familiju

20.08.2010. u 16:10h
Izvor: Večernje novosti
Kalinićev otac zabrinut za familiju

Bogdan Kalinić, otac ubice iz "zemunskog klana", o susretu sa sinom. Plaše se za bezbednost familije. Ćerka "zemunca" prebačena u Beograd.

KAO što jedan od ubica zloglasnog "zemunskog klana" Sretko Kalinić jedva čeka da iz Zagreba bude prebačen za Srbiju kako bi video porodicu i javno govorio o zločinima za koje je optužen, tako i njegovi roditelji Bogdan i Stana, koji već dve decenije žive na periferiji Subotice, sa nestrpljenjem iščekuju susret sa sinom.

Majka Stana ga je posetila nakratko u zagrebačkoj bolnici, gde je smešten posle sukoba sa Milošem Simovićem, koji ga je posle žučne svađe ranio pištoljem. Otac, žena i maloletna ćerka, kao i dve starije sestre, Kalinića su poslednji put videli pre više od sedam godina.

- Možete da zamislite kako je bilo majci da vidi sina posle toliko godina, još u bolničkoj postelji. Razumite, teško joj je da o tome govori - ljubazno priča Bogdan, koji je sa porodicom iz Bilišana, kraj Obrovca u Dalmaciji, na sever Bačke došao sredinom devedesetih godina. - Unuka je sa majkom u Beogradu, o ocu poslednjih sedam godina sluša samo putem medija, a kako je tako odrastati, to ona najbolje zna.

Ne želeći da se slika i mnogo komentariše događaje koji su Kalinića zadesili poslednjih meseci, jer kako kaže "to možda može da ugrozi sigurnost cele porodice", Bogdan, inače zaposlen kao portir na Ekonomskom fakultetu u Subotici, kratko ističe da će sina svakako posetiti čim dođe u Beograd.

- Tih ratnih godina nesreća je zakucala na naša vrata, a najveće zlo došlo je pre sedam i po godina - sleže ramenima Bogdan. - Mnogo puta sam zamišljao kako bi izgledao naš susret, šta bih ga prvo pitao, ali, verujte, sada ne znam. Kada dođe trenutak, reči će valjda same doći.

Meštani subotičkog naselja Mali Bajmok za porodicu Kalinić imaju samo reči hvale. Kažu da žive mirno, skromno i da kad god mogu izađu u susret komšijama. Sretka su u kraju retko viđali, jer je uglavnom bio u Beogradu.

O porodici i ćerci jedinici, ozloglašeni "zemunac", u kriminalnim krugovima prozvan Zver, raspitivao se prilikom svake posete srpskih policajaca i zamenika specijalnog tužioca za organizovani kriminal Srbije. Susret sa njima Kalinić je iskoristio i da priča o likvidacijama po našoj zemlji, bekstvu i skrivanju, sukobu sa Simovićem.

Kako se nezvanično saznaje, čim "dođe kući" spreman je da otvoreno govori o ubistvu svedoka-saradnika Zorana Vukojevića Vuka, likvidaciji Ilije Novovića i Gorana Marića, pokušajima ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nenadovića Šoka, kao i mnogim drugim zločinima koji se vezuju za njegovo ime.

 

Izvor: Večernje novosti
Postavljeno pre 14 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 5729
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.