Komentara: 8
Pregleda: 3021

Kancelarija UGS "Nezavisnost" dostupna Subotičanima

28.12.2015. u 16:42h
Izvor: Subotica.com
Zaposlenima u Subotici posle tri i po godine, ponovo je dostupna podrška za zaštitu prava u okviru kancelarije Ujedinjenih granskih sindikata „Nezavisnost“. Kancelarija UGS „Nezavisnost“ je u Subotici postojala do avgusta 2012. godine, kada je zbog finansijskih problema prestala sa radom.
Kancelarija UGS "Nezavisnost" dostupna Subotičanima

Prema rečima potpredsednika UGS „Nezavisnost“, Milorada Panovića, cilj ponovnog otvaranja kancelarije na II spratu Otvorenog univerziteta je približavanje servisa članovima na ovom području.

„Kancelarija će biti uvek otvorena za sve probleme radnika. Iako u ovom momentu nemamo pravnog zastupnika, u dogledno vreme naši članovi će imati pravnu zaštitu“, istakao je Milorad Panović.

Ujedinjeni granski sindikat „Nezavisnost“ okuplja zaposlene iz svih sfera, organizovane po profesionalnim profilima, po uzoru na evropsko organizovanje, istakla je predsednica Pokrajinskog odbora UGS „Nezavisnost“, Eržebet Tot Bartoli.

„Imamo zastupljene govovo sve grane: zdravstvo, obrazovanje, medije, industriju i energetiku, kao i radnike u trgovini, čija su prava posebno ugrožena. Predstavnik u kancelariji u Subotici će biti Petar Ezgeta“, izjavila je Eržebet Tot Bartoli.

Kancelarija UGS "Nezavisnost" dostupna Subotičanima

Nakon svečanog otvaranja, na Otvorenom univerzitetu je održan okrugli sto na temu “Stanje u privredi u AP Vojvodini“, povodom nedavno organizovane Konferencije Pokrajinskog socijalno-ekonomskog saveta. Među učesnicima je bio i pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, Miroslav Vasin, koji je ocenio da je situacija u privredi alarmantna.

„Privreda je ozbiljna tema, koja ne dopušta improvizaciju. U Srbiji su načinjeni pomaci u fiskalnoj konsolidaciji, ali priča o usponu nije tačna, jer ona nije učinjena na način koji odgovara privredi. Ako do uštede dolazite smanjenjem plata i penzija, uračunavate dobit javnih preduzeća i ako nemate nikakve kapitalne investicije, onda to nisu uštede sa pozitivnim efektom na privredu, nego obrnuto, jer smanjuju javnu potrošnju“, istakao je Vasin.

Predsednik Unije poslodavaca Vojvodine, Stanko Krstin, je učesnicima predstavio predlog mera za ozdravljenje privrede. Prema njegovim rečima, te mere se baziraju na zdravoj fiskalnoj konsolidaciji, uvažavanju realnog kursa evra da bi se podstakao izvoz i na socijalnom dijalogu, kao najznačajnijoj tekovini.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 9 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 3021
Povezane teme

ugs nezavisnost

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.