Komentara: 2
Pregleda: 5730

Kanjiža Jazz festival i u Subotici

05.09.2016. u 14:49h
Izvor: Subotica.com
Nakon prošle godine koja se završila bez džez festivala u Kanjiži, poklonici savremene improvizovane muzike ovog septembra će moći da prisustvuju 21. Kanjiža Jazz festivalu, koji se održava u dva grada.
Kanjiža Jazz festival i u Subotici

Kanjiža džez fest biće održan 9. i 10. septembra u Subotici i od 22. do 24. septembra u Kanjiži.

Prvi festivalski vikend 21. Kanjiža Jazz festivala održaće se u subotičkom pozorištu „Kosztolányi Dezső“, 9. i 10. septembra. Koncepcijski, obe večeri obeležiće po jedan solo nastup, Flow Vertical Jasne Jovićević iz Subotice, i nastup Mazena Kerbaja iz Bejruta, a zatim i nastup prvobitno za Kanjižu planiranih Franz Hautzingera sa svojim Oriental Space kvartetom, na kraju subotičkog dela programa i dua koga čine legendarni nemački saksofonista Peter Brötzmann u pratnji amerikanke Heather Leigh.

Kanjiški deo festivala je rezervisan za 22, 23. i 24. septembar, s tim da će prve dve večeri proteći u znaku koncertnih izvođenja, performansa i jedne fotografske izložbe, dok je poslednji dan rezervisan za regionalnu muzičku konferenciju na temu improvizovane i eksperimentalne muzike.

Na 21. Kanjiškom jazz festivalu nastupaju: Silard Mezei (Mezei Szilárd), prvo u duo formaciji sa Albertom Markošem (Márkos Albert) a zatim i u okviru svog Red Fruits Stripetet kvarteta, mađarski sastav ARGO u pratnji Rođenica iz Vojvodine, trio Cimbiosis Mikloša Lukača (Lukács Mikós), Jasna Jovićević u okviru performansa „Imago Sonus“ sa vrsnim koreografima i plesačima Heni Varga i Denešom Debreijem (Varga Heni, Döbrei Dénes), a na festivalu svoje jazz fotografje izlažu Edvard Molnar i Robert Reves (Molnár Edvárd, Révész Róbert). 

Kanjiža Jazz festival i u Subotici

Kanjiški jazz festival će i dalje će istrajavati u svojoj osnovnoj nameri da spaja dve krajnosti: tradicionalnu i ritualnu muziku sa savremenom improvizacijom, navode organizatori. 

Karte za prvi festivalski vikend u Subotici će se prodavati po ceni od 300 dinara za koncertno veče, odnosno 500 dinara za komplet karata. Kanjiški deo programa je besplatan, zahvaljujući donaciji opštine Kanjiža i kompanije NIS. Dalja podrška za festival došla je od Austrijskog kulturnog foruma, fondacije Betlen Gabor, muzičke kuće Fono iz Budima, pozorišta „Deže Kostolanji“ iz Subotice, Infostuda i hotela Gloria Lux.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 11 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 5730
Povezane teme

kanjiža jazz festival

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.