Komentara: 0
Pregleda: 1467

Karate: Spartak Enpi treći na Prvenstvu Srbije

18.12.2019. u 09:30h
Izvor: Subotica.com
Proteklog vikenda u Kruševcu održano je Prvenstvo Srbije u okviru Srpske karate konfederacije, koju čini 9 karate saveza sa više od 400 klubova. Na takmičenju su nastupili najuspešniji takmičari i klubovi sa prethodnih kvalifikacionih takmičenja.
Karate: Spartak Enpi treći na Prvenstvu Srbije

Na državnom prvenstvu je nastupilo 138 klubova sa preko 800 takmičara. Karate klub „Spartak-Enpi“ je u generalnom plasmanu klubova zauzeo visoko 3. mesto. U subotičkom klubu smatraju da je sistem bodovanja bio pravedniji da bi oni bili ubedljivo na prvom mestu.

- Na takmičenju je bio prisutan i državni sekretar za sport Predrag Peruničić, koji je obećao da će se založiti za rešenje problema karate sporta u Srbiji. Jer nije u redu da Srpska karate konfederacija kojoj i naš klub pripada a koja ima u svom sastavu preko 400 karate klubova i preko 30.000 vežbača ne bude prepoznata od Ministarstva omladine i sporta. Kao klub, očekujemo brzo rešenje ovog problema - kažu u KK "Enpi".

Osvajači medalja na Prvenstvu Srbije su: Ines Barašević (pet zlatnih u borbama – (četiri pojedinačno i jedna ekipno), Lidija Popović (tri zlatne, dve pojedinačno i jedna ekipno, kao i dve bronzane medalje), Elvira Bognič (tri zlatne u katama – dve pojedinčano i jedna ekipno), Sanja Grbić (po dve zlatne i bronzane medalje), Vladan Grbić (zlatna, tri srebrne, bronzana), Dario Buljovčić (zlatna pojedinačno), Milena Popović – (srebrna pojedinačno), Nađa Cvijin – (zlatna ekipno, srebrna pojedinačno), Stefan Ćeran (srebrna ekipno, bronzana pojedinačno) i Ognjen Pokornić (srebrna ekipno).

Predstojeću subotu u 18 časova u svečanoj sali gimnazije "Svetozar Marković" održaće se svečana godišnja skupština Kluba. Proglasiće se najbolji takmičari u 2019. godini, a ujedno će se proslaviti i jedan važan jubilej – 20 godina postojanja kluba.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1467
Povezane teme

karate

karate klub spartak enpi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.