Komentara: 0
Pregleda: 1103

Karavan zdravlja na Prozivci

17.09.2010. u 13:03h
Izvor: RTV Yueco
Karavan zdravlja na Prozivci

Forum žena Demokratske stranke u Subotici u saradnji sa MODS "Prozivke" organizuje sutra od 9 sati u MZ "Prozivka" zdravstveno promotivnu akciju "Karavan zdravlja - rana dijagnoza, dobra prognoza".

„Karavan zdravlja" je u organizaciji Pokrajinskog Foruma žena Demokratske stranke krenuo 12. juna iz Novog Sada i do kraja 2011. godine biće održan po svim opštinama i gradovima Vojvodine.

Akcija obuhvata besplatne preventivne preglede kao što su: merenje pritiska, nivoa šećera u krvi, prikazivanje zdravstveno - informativnih filmova, podelu brošura i organizovane preglede i razgovore sa lekarima o značaju prevencije i ranog otkrivanja raka dojke.

Cilj akcije je skretanje pažnje široj javnosti da su preventivni pregledi jedan od bitnih činilaca i koraka za poboljšanje ljudskog zdravlja. Ako prevencija izostane, posledice su pogubne i teške bolesti se ne mogu lečiti kako se želi.

Edukacija i bolja informisanost ženske populacije o važnosti ranog otkrivanja raka dojke, o faktorima rizika koji doprinose nastanku ove bolesti, kao i o načinu samopregleda, imaju za cilj da utiču na smanjenje broja uznapredovalih slučajeva raka dojke i na smanjenje broja smrtnih slučajeva od raka dojke među ženama s obzirom da ova bolest može biti izlečena ukoliko se otkrije na vreme. Rak dojke je izlečiv ako se na vreme dijagnostikuje.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 2 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 1103
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.