Komentara: 0
Pregleda: 225

Karika humanosti na filmskom platnu: crtani film "Mućkalica" za Sofiju

30.09.2024. u 10:47h
Izvor: Subotica.com
U petak, 4. oktobra u prostorijama Fondacije "Danilo Kiš" (zgrada Jadran) održaće se humanitarna projekcija crtanog filma "Mućkalica". Ulaz je besplatan, a na vratima će biti postavljene kutije za pomoć našoj maloj sugrađanki Sofiji Pranić. Projekcija je zakazana za 18.30 dok će vrata Fondacije biti otvorena od 18h.
Karika humanosti na filmskom platnu: crtani film "Mućkalica" za Sofiju

Budući da se naš grad već nebrojeno puta pokazao kao grad velikog srca, nije teško zaključiti da u njemu rastu deca koja znaju šta je ljubav, empatija, solidarnost, humanost. Zato je ovaj humanitarni događaj usmeren upravo na njih. 

 - U prostorijama Fondacije "Danilo Kiš" biće upriličina projekcija Diznijevog crtanog filma "Mućkalica". Pozvani su svi mališani koji žele da provedu kvalitetno vreme, među vršnjacima, na jedan opušten i zabavan način. Svi mogu da donesu grickalice, slatkiše, ili neko pecivo koje će mama ili neko drugi pripremiti. Ideja je da onda oni to što su doenli razmenjuju i dele sa drugom decom. Svako neka pozove nekog drugara, rođaka, komšiju, tako da naš lanac dobročinstva nastavi da se širi. Deca mogu doći sama ili u pratnji odraslih, u zavisnosti od uzrasta, ali i želje - iako je crtani film u pitanju, i odrasli imaju šta da vide i nauče iz njega - kaže Tijana Mijović iz Neformalne grupe "Naše malo nekome je sve". 

Svi smo već navikli na različite humanitarne akcije, događaje i manifestacije u organizaciji ove grupa", a njihov lanac dobročinstva postao je bogatiji za još jednu kariku - kariku humanosti na filmskom platnu. 

 - Ovo je prvi put da organizujemo jedan ovakav događaj, uglavnom su to bili bazari, kuvanje i koncerti. Ali ovo je jedan drugačiji način, namenjen pre svega deci i mladima, da se od malih nogu učimo humanosti. Verujem da će humana deca postati humani ljudi. Naš lanac dobročinstva se iz dana u dan širi, a ovog puta su mu se priključili Fondacija "Danilo Kiš", koja nam je obezbedila prostor, i Bioskop u dvorištu Subotica - oni su zaduženi za samu projekciju filma - kaže Tijana, ističući da veruje da će deca ovog dana naučiti važnu lekciju - Mislim da je značajno za svako dete da se priključi ovakom događaju, jer sem što će zabaviti, deca će imati priliku da uvide koliko je važno da budu empatični i humani, da šire ljubav. Nadam se da je ovo samo prva u nizu ovakvih aktivnosti, i da će se naši mladi sugrađani rado odazavati pozivu. 

Svi oni koji imaju želju da učestvuju, a ne mogu da dođu mogu pomoći slanjem SMS poruke 1660 na 3030. Sofiji možete pomoći i uplatom na dinarski 160-6000001908565-70 odnosno devizni račun 160-6000001909733-58 (IBAN: RS35160600000190973358 SWIFT/BIC: DBDBRSBG).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 časova i 32 minuta
Komentara: 0
Pregleda: 225
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.