Komentara: 4
Pregleda: 1771

Kasa: Država će nam pomoći da završimo pozorište

03.01.2011. u 21:15h
Izvor: RTV
Kasa: Država će nam pomoći da završimo pozorište

Predsednik upravnog odbora Narodnog pozorišta u Subotici, čija je zgrada u rekonstrukciji i dogradnji, Jožef Kasa izrazio je nadu da će radovi biti nastavljeni i sredstvima od prodaje "Telekoma", kao i od obećane donacije japanske države, koju mu je obećao ambasador Japana.
On kaže, da ima i čvrsto obećanje od Predsednika države Srbije Borisa Tadića i Predsednika Vlade Mirka Cvetkovića, da će država pomoći da radovi na pozorištu budu završeni.

"Neki smatraju da je ovo preambiciozna investicija, ja tako ne mislim", rekao je Kasa i dodao da ova investicija mora u kulturnom smislu povući grad u Evropu, još više nego što je bio onda kada je prvo pozorište podignuto.

Radovi na adaptaciji pozorišta kasne, ali plaćanja izvođačima dosadašnjih radova su redovna. Zahvaljujući podignutom kreditu od 200 miliona dinara. U toku su pripreme za javnu nabavku, rekonstrukcije sledeće faze.

Za rekonstrukciju i izgradnju Narodnog pozorišta u Subotici, potrebno je još 15 miliona evra, kako bi se celokupan projekat završio.

 

Izvor: RTV
Postavljeno pre 13 godina i 8 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 1771
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.