Komentara: 0
Pregleda: 1586

Kazneni bodovi još nisu dodeljeni u Subotici

04.01.2010. u 10:48h
Izvor: RTV Yueco
Kazneni bodovi još nisu dodeljeni u Subotici

Od 1. januara u potpunosti je otpočela primena novog zakona o saobraćaju, što znači da se od tog dana vozači ne opominju za prekršaje, nego se kažnjavaju. Kada je reč o Subotici, za ova tri dana niko od vozača još nije dobio kaznene poene.

Za razliku od istog perioda prošle godine broj saobraćajnih nesreća poprilično je smanjen. Osim toga, gotovo svake godine, u novogodišnjoj noći dolazilo je do nesreće u kome su lica izgubila život, za razliku od ove godine, kada je se na područiju Subotice dogodila samo jedna teža i tri lakše saobraćajne nesreće.

Subotičani kažu da ih je od 10. decembra, kada je ovaj zakon stupio na snagu, saobraćajna policija zaustavljala, ali da su tada dobijali samo opomene. Od 1. decembra 2010. kada se umesto opomena dele kazneni poeni, vožači kažu da se uglavnom pridržavaju svih pravila u saobraćaju.

Kada je reč o statističkim podacima, na teritoriji Subotica, broj saobraćajnih nesreća u odnosu na isti period prošle godine smanjena je za 33.6 odsto, broj nastradalih za 42 odsto dok je broj lakše povređenih lica smanjen za 51 odsto.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1586
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.